OŠTRA PORUKA PLENKOVIĆU /

Bulj izašao za saborsku govornicu i izvadio jaje: 'Ne zovite stražu. Ovo nije terorizam...'

Zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj neobičnim performansom započeo je današnju sjednicu Sabora

2.2.2022.
11:04
VOYO logo

Zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj neobičnim performansom započeo je današnju sjednicu Sabora. Kako bi povezao najavljena poskupljenja i uhićenja u Zadru zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću, Bulj je za saborsku govornicu donio - jaja.

Prvo je napomenuo da zna da premijer Plenković dolazi danas na saborski Odbor za nacionalnu sigurnost zbog čovjeka kojeg su priveli zbog jaja. "Ali nije riječ o terorizmu tako da ne morate, predsjedniče, zvati stražu, nije oružje i nije teroristički čin", poručio je predsjedniku Sabora Bulj na početku svoga govora i potom izvadio kutiju jaja i jedno pokazao ostalim saborskim zastupnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno imamo poskupljenje plina, pet puta. Što će uzrokovati to poskupljenje. Da će ovo jaje, poglavito iz slobodnog uzgoja, poskupjeti pet puta. No, kako će poljoprivrednik proizvesti ovo jaje kada umjetno gnojivo Petrokemiji ovisi o plinu. Proizvodnja umjetnog gnojiva ovisi o plinu", rekao je Bulj te nastavio kako Hrvatska nije samodostatna.

'Sramotno je govoriti o jajetu kao terorističkom činu'

"Sramotno je govoriti o jajetu kao terorističkom činu, a ne kao prehrambenom proizvodu", kazao je Bulj i dodao da je pitanje hoće li djeca moći jesti jaja, a da Vlada oko poskupljenja ništa ne poduzima. Onda je ironizirao činjenicu da se Plenković bavi krizom u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da je bitno da premijer kaže kako će on reagirati na Ukrajinu svom svojoj silom, da će se Rusija zatresti, a ne može natkriti Ćosin potok u Sinju s Hrvatskim vodama ili neke druge stvari koje su puno značajnije", rekao je Bulj te upozorio na visoku cijenu vode. Potom je kazao da će on donijeti sto jaja na sinjsku pijacu da ga ljudi gađaju jajima i pozvao vladajuće da ne privode ljude zbog gluposti, odnosno jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo