čeka ih duga noć / Novi požar zahvatio omiško područje, planulo i u Klisu: na terenu svi vatrogasci iz županije, pozvane i dubrovačke i šibenske snage

Požar je izbio krenuo svega nekoliko desetaka metara izna magistrale, a puhanje juga ne ide na ruku vatrogascima na terenu

7.9.2017.
23:55
VOYO logo

U četvrtak oko 20:15 sati buknuo je požar na Krilu Jasenice između Splita i Omiša, nekoliko desetaka metara iznad Jadranske magistrale.

Vatra se proširila iznad kuća u Krilu, a nešto prije 23 sata zahvatila je i Mutogras. Gore borova šuma i nisko raslinje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim informacijama, zbog obrana kuća kod Mutograsa, dižu se šibenski i dubrovački vatrogasci. Čini se kako preko noći kiše neće biti tako da vatrogasce čeka još jedna duga noć.

Kako je za Dalmaciju danas rekao zapovjednik DVD-a Dugi Rat, Pave Tomić, požar je izbio svega nekoliko desetaka metara iznad magistrale. Zbog požara je zatvorena Jadranska magistrala, piše Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na požarište su stigli vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Baške Vode i Brela, a kasnije su im se priključile i kolege sa splitskog i kaštelanskog područja. 

Nešto iza 23 sata zapovjednik DVD-a Dugi Rat Pave Tomić za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je kako kuće u Krilu Jesenicama više nisu ugrožene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuće u Krilu Jesenicama više nisu ugrožene, vatru smo uspjeli staviti pod kontrolu, no požar se nošen udarima juga proširio prema Gornjoj Podstrani i tamo stanje trenutačno nije baš najbolje."

Iza 23 sata i 15 minuta planuo je požar u blizini Klis Kose. Čitatelji javljaju da gori na području Kliškog polja. Zbog vjetrovitog vremena postoji mogućnost da se i taj požar proširi, piše Dalmacija danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL Direkt telefonski nam se javio županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

"Požar je izbio iznad Krila Jesenica, širi se prema Bujnicama i Podstrani. Bile su, ali koliko sad znam, više nisu. Podignute su sve postrojbe iz županije", rekao je Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša reporterka Dragana Eterović poslala nam je materijal s terena u Bajnicama, koje su također zahvaćene požarom.

Image
Foto: Vijesti.hr

Požar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo