DRAMATIČNO KOD ŠESTANOVCA, VODI SE BITKA ZA OBRANU KUĆA U SELIMA: / Evakuirali žitelje Gornjih Kekeza, vatrogasac ozlijeđen

Image
Foto: Pixsell

Danas ujutro buknuo je veliki šumski požar u mjestu Prpuša, u općini Šestanovac, kojega gase sve tamošnje raspoložive vatrogasne snage, doznaje se od vatrogasaca.

16.7.2017.
11:21
Pixsell
VOYO logo

Dojavu o požaru kod Šestanovca vatrogasci su dobili u 8.50 sati, nakon čega su na teren poslani pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Imotskog, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Kučića, te Dugog Rata.

Prema zadnjim informacijama požar na Prpuši nezaustavljivo napreduje pa su iz tog razloga evakuirali žitelje Gornjih Kekeza. Do sada je opožareno oko dvjesto hektara guste borove sume, makije i niskog raslinja. Uz ogroman napor gasitelja obranjena je crkva sv. Ivana na Prpuši i nekoliko stambenih objekata. Vatra prijeti zaseocima Merćepi, Vukušići i Ribičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno branimo Donje Kekez gdje se vatra približila samom selu. Na terenu je preko sto vatrogasaca sa četrdesetak navalnih vozila. U pomoć su priskočili i žitelji ugroženih zaseoka. Situaciju dodatno opterećuje olujna bura koja na refule puše preko sto kilometara na sat, a zbog koje toliko željeni kanaderi ne mogu djelovati. Jedan je vatrogasac je ozljeđen i prevezen je vozilom hitne pomoći. Nažalost požar još nije pod kontrolom", tvrdi zapovjednik operativnog područja Imotski Ivica Čelan.

Image
VATROGASCI DOBILI BITKU S BUROM: /

Lokalizirani veliki požari na području Zadarske županije, na Pagu vatra i dalje prijeti kućama

Image
VATROGASCI DOBILI BITKU S BUROM: /

Lokalizirani veliki požari na području Zadarske županije, na Pagu vatra i dalje prijeti kućama

Zbog tog je požara, odnosno gustog dima koji se širi s požarišta, zatvorena i cesta Cista Provo-Šestanovac, izvijestila je splitska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je bilo što prognozirati, ali situacija je uistinu teška", kratko je za Slobodnu Dalmaciju prokomentirao situaciju zapovjednik zadvarskih vatrogasaca Neno Bajić.

Obranjene kuće kod Brodarice

Požar kod Brodarice pored Šibenika zbog jake je bure prijetio kućama. Kako se doznaje iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, gori uglavnom trava i makija, a na terenu su sve raspoložive snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dva kanadera koja su stigla nešto kasnije u posljednji su trenutak bacanejm vodenih bombi spasila širenje vatre na kuće.

Uz dva kanadera, a po prvim izvješćima iz Županijskog centra 112, u gašenju požara u Brodarici sudjelovao je 61 vatrogasac s 23 vozila. No, vatru su gasili i mještani i turisti koji su vodom zalijevali nisko raslinje i okućnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Izgorjelo je oko četiri hektara borove šume, makije i trave, a u požaru nitko nije ozlijeđen niti je tražio liječničku pomoć. Nagorjela je jedna greda s krova jedne kuće, no ozbiljnije posljedice zasad su izbjegnute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gustog dima koji se nadvio nad Jadransku magistralu, cesta je bila zatvorena za promet, koji je bio preusmjeren cestom preko Boraje.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo