Izdano crveno upozorenje: Očekuje se plavljenje obale, ogromni valovi, pijavice...

Danas nas očekuje promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a u gorskom području susnježicom i snijegom.

30.1.2015.
6:44
VOYO logo

Na Jadranu će kiša mjestimice biti obilnija, uz moguće izraženije pljuskove s grmljavinom. U nizinama unutrašnjosti kiša će poslijepodne i osobito navečer prijeći u susnježicu, mjestimice i snijeg. Puhat će umjeren i na udare jak jugoistočni i jugozapadni vjetar, krajem dana u okretanju na sjeverni, a na Jadranu umjereno do jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak.

Temperatura zraka od 6 do 11 u unutrašnjosti i od 9 do 14°C na Jadranu, navečer u osjetnom padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dane vikenda bit će promjenljivo sa sunčanim razdobljima. U subotu uglavnom suho, a u nedjelju oblačnije, povremeno uz malo susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u nedjelju sjeverni. Ujutro temperatura zraka oko -3, a danju od 3 do 5 °C.

U ponedjeljak djelomično razvedravanje. Malo hladnije. Bit će promjenljivo, mjestimice uz kišu uglavnom u subotu i prvi dio nedjelje. Potom češća sunčana razdoblja i uglavnom suho. Slabo do umjereno jugo okrenut će na buru i sjeverozapadnjak. Malo hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dio Hrvatske izdano crveno upozorenje

Meteoalarm je izdao je niz upozorenja za petak. Crveno upozorenje oglasio je za srednju i južnu Dalmaciju zbog olujnog i na udare orkanskog južnog i jugozapadnog vjetra. Očekuju se vrlo visoki valovi i plavljenje obale.

Crveno upozorenje Meteoalarma označava vremenske prilike koje su izuzetno opasne. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narančasto upozorenje izdano je za šire splitsko područje i cijeli jug Hrvatske te dalmatinsko zaleđe. Ono označava neuobičajene vremenske prilike. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Očekuju nas izraženiji pljuskovi s grmljavinom te nagle promjene smjera vjetra i moguća pojava pijavica.

Za ostale dijelove Hrvatske izdano je žuto upozorenje koje predstavlja potencijalno opasno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo