HITNA POMORSKA SLUŽBA / Brodica po oluji prevezla teško ozlijeđenog dječaka od Lastova do Splita

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Možemo reći da je brza brodica hitne medicinske službe ispunila očekivanja, ističu također u Ministarstvu mora i infrastrukture te u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu

4.8.2023.
14:58
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Nova brza brodica hitne pomorske medicinske službe, koja je nedavno predana Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, uspješno je obavila još jedan zadatak i prevezla teško ozlijeđeno dijete od Lastova do Splita, priopćilo je u petak Ministarstvo zdravstva.

Teško ozlijeđeno dijete nije moglo putovati helikopterom po olujnom nevremenu od Lastova do Splita, pa je u pomoć priskočila brodica hitne pomorske medicinske službe zajedno s posadom kojoj je to bila jedan od izazovnijih intervencija, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš zahvalio je svima koji su sudjelovali u pružanju pomoći djetetu istaknuvši važnost međuresorne suradnje Ministarstva zdravstva, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, priobalnih županijskih zavoda za hitnu medicinu te lučke kapetanije.

Image
trajno usidrena /

Beroš predao šest brzih brodica za hitnu pomoć na moru. 'Uskoro ćemo odabrati i helikoptersku pomoć'

Image
trajno usidrena /

Beroš predao šest brzih brodica za hitnu pomoć na moru. 'Uskoro ćemo odabrati i helikoptersku pomoć'

Možemo reći da je brza brodica hitne medicinske službe ispunila očekivanja, ističu također u Ministarstvu mora i infrastrukture te u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brze brodice su u svakom slučaju dodatna vrijednost naše službe te omogućuju obavljanje djelatnosti hitne medicine za stanovništvo otoka i priobalja sukladno suvremenim standardima i zahtjevima struke i osiguravaju reakciju u svim vremenskim uvjetima”, kazao je Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko - neretvanske županije.

"Brodica jamči hitnim pacijentima s otoka i iz cestovno nedostupnih priobalnih mjesta zbrinjavanje unutar 'zlatnog sata' i povećava im šanse za preživljavanje od 30 do 50 posto, dodala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzim brodicama dosad je obavljeno osam hitnih intervencija u Zadarskoj županiji, kao i prije nekoliko dana prevezen pacijent s Mljeta na liječenje u Dubrovnik.

U sklopu projekta uspostavljanja sveobuhvatne pomorske medicinske službe vrijednog 10,1 milijuna eura, uz Dubrovnik, Zadar i Rab, brze brodice vezove će imati i u Malom Lošinju, Supetru i Šibeniku, najavio je ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Skipera Luku i prijatelje na brodu uhvatila je oluja: 'Bilo je hektično, a cilj je bio biti daleko od kopna...'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo