trajno usidrena / Beroš predao šest brzih brodica za hitnu pomoć na moru. 'Uskoro ćemo odabrati i helikoptersku pomoć'

Image
Foto: Twitter

'Značajan je reformski iskorak prema još kvalitetnijoj i dostupnijoj hitnoj pomorskoj medicinskoj službi u Hrvatskoj'

9.6.2023.
13:12
Twitter
VOYO logo

Da bi do kraja mjeseca trebao biti odabran i pružatelj helikopterske hitne medicinske pomoći rekao je ministar zdravstva Vili Beroš povodom primopredaje druge od šest brzih brodica pomorske medicinske službe.

"Nakon prve isporučene brze brodice pomorske medicinske službe u Dubrovniku, druga od šest brzih brodica danas se trajno usidrila u zadarskoj luci Gaženica, u sklopu projekta ukupne vrijednosti 10,1 mil. eura osiguranih iz europskih bespovratnih sredstava i državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgradnja nepotopivih brodica uz medicinske timove i posadu značajan je reformski iskorak prema još kvalitetnijoj i dostupnijoj hitnoj pomorskoj medicinskoj službi u Hrvatskoj, ali i velik napredak u našem cjelokupnom zdravstvenom sustavu", dodao je pa naveo da su brze brodice primjer sjajne sinergije Vlade i lokalne zajednice kao i multidisciplinarnog pristupa i međuresorne suradnje Ministarstva zdravstva, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu uz županijske zavode za hitnu medicinu te lučke kapetanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ministra su na primopredaji bili i župan Božidar Longin, gradonačelnik Branko Dukić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivana Šimić, direktor Iskra brodogradilišta Roko Vuletić i predstavnik Lučke kapetanije Alen Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo