turizam / Brnjac zadovoljna: 'Ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020.'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na sastanku je bilo riječi o tijeku projekta Safe stay in Croatia

26.6.2021.
14:53
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je u subotu kako je zadovoljna realizacijom turističkog prometa jer je ostvareno dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020. godine.

Brnjac je posjetila Hvar te se sastala s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave i turističkog sektora na temu svih dosad poduzetih mjera u cilju što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je bilo riječi o tijeku projekta Safe stay in Croatia, važnosti cijepljenja, realizaciji turističkog prometa te o aktivnostima koje je na županijskoj razini potrebno dodatno intenzivirati kako bi Hrvatska zadržala status sigurne turističke destinacije.

Image
ODLIČAN POČETAK SEZONE /

Čak 330.000 turista odmaralo se u Hrvatskoj za produljeni vikend: Najviše je bilo Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca i Poljaka

Image
ODLIČAN POČETAK SEZONE /

Čak 330.000 turista odmaralo se u Hrvatskoj za produljeni vikend: Najviše je bilo Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca i Poljaka

“Zadovoljni smo realizacijom turističkog prometa, ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego prošle 2020. godine. Zadovoljavajuća je situacija i u Splitsko-dalmatinskoj županiji - najave su dobre, intenzivirao se zračni, željeznički i cestovni promet. Vjerujem kako će se dodatno ubrzati proces cijepljenja turističkih djelatnika u toj županiji što će znatno doprinijeti da Hrvatska u mjesecima pred nama i zadrži status odgovorne i kvalitetno pripremljene turističke destinacije", rekla je Brnjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija koja se dogodila u Zadru svima nam je, kazala je, upozorenje kako moramo biti i dalje odgovorni i poštivati sve epidemiološke mjere jer je samo jedan događaj dovoljan kako bi se promijenila epidemiološka slika.

Prema podacima iz sustava eVisitor, Splitsko-dalmatinsku županiju je od početka godine do danas posjetilo 276.000 turista koji su ostvarili 1.355.000 noćenja, što predstavlja rast od 88 posto u dolascima i 80 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske (197.000), Njemačke (163.000) i Češke (119.000), dok su najposjećenije destinacije, odnosno destinacije s najviše noćenja u navedenom razdoblju Split (255.000), Makarska (100.000) i Seget (97.000), stoji u priopćenju Ministarstva turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo