'bez hrvata nema budućnosti' /

Brkić u Stocu poručio: 'Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata u BiH'

Image

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u u ponedjeljak u Stocu da Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata te da snažno podupire federalizaciju zemlje

13.2.2017.
14:51
VOYO logo

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u u ponedjeljak u Stocu, gdje je zajedno uoči ponovljenih općinskih izbora boravio s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, da Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata te da snažno podupire federalizaciju zemlje kako bi taj narod bio jednakopravan s Bošnjacima i Srbima.

"Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata niti u Stocu, niti u Bosni i Hercegovini, jer BiH bez Hrvata nema budućnost, prije svega u Europskoj uniji, što Hrvatska najsnažnije podržava. Za HDZ je ovo jedno od ključnih vanjskopolitičkih pitanja na kojima će ustrajati", rekao je Brkić nakon sastanka s lokalnim čelništvom HDZ-a BiH u Stocu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri tome je izrazio očekivanje da će se ponovno zakazani izbori za nedjelju u Stocu, koje je u prvome krugu prekinula skupina nasilnika iz bošnjačke Inicijative za Stolac, proteći bez izgreda i po demokratskim standardima. 

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić podržao je prijedlog rezolucije Europskog parlamenta o Bosni i Hercegovini koji zagovara federaliziranje ove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ Hrvatske u cijelosti podržava prijedlog rezolucije Europskog parlamenta o stanju u BiH i njezinom osnaživanju na europskome putu na načelima federalizma, decentralizacije i legitimnog političkog predstavljanja. To je po nama najbolji put za postizanje suglasja sva tri konstitutivna naroda", dodao je.

Brkić je u Stocu najavio i potporu za zaustavljanje trenda iseljavanja Hrvata koji su u toj zemlji, kazao je, ugroženi lošom gospodarskom i političkom situacijom. 
"Moramo zajedno učiniti sve da se zaustavi taj trend iseljavanja Hrvata iz BiH i da im se omogući opstanak, ostanak i pristojan život te povratak  svih onih koji su prognani tijekom rata", rekao je Brkić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH, izrazio je očekivanje da će ova stranka pobijediti na lokalnim izborima zakazanim za nedjelju za načelnika Stoca te osvojiti većinu u općinskom vijeću.
Izbori u Stocu, koji su se zajedno s drugim sredinama održavali u BiH 2. listopada, prekinuti su nakon nasilja kojega su izazvali predstavnici bošnjačke Inicijative za Stolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo