UHVATILA GA REPORTERKA RTL-A / VIDEO Pogledajte Brkićev 'bijeg' iz središnjice, novinari su trčali za njim: 'Nikada neću izaći iz HDZ-a'

Image
Foto: RTL

U središnjici HDZ-a održan je sastanak užeg Predsjedništva stranke

23.4.2019.
14:10
RTL
VOYO logo

Jedna od tema užeg Predsjedništva HDZ-a bila je i daljnja sudbina zamjenika predsjednika stranke i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava.

"Sve je super, kao što vidite, živ sam i zdrav", rekao je kratko Brkić izlazeći iz središnjice stranke, a na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret je li se spominjalo opciju da ode iz HDZ-a odvratio je da nije.

Upitan za opciju da sam ode iz stranke, odriješito je poručio: "Nikada!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Plenković: Neka institucije nastave svoje aktivnosti

Ubrzo potom novinarima se vrlo kratko obratio predsjednik stranke Andrej Plenković te je govoreći o slučaju Brkića samo kazao: ''Brkić je iznio svoj stav. Zaključili smo da institucije trebaju nastaviti svoje aktivnosti kao što to čine zakonito i neovisno i vidjet ćemo kako će se dalje ta cijela priča razvijati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenuo sam pitanje potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića, on je iznio svoj stav, a mi smo zaključili kako institucije Republike Hrvatske trebaju nastaviti sa svojim aktivnostima, kao što to čine, zakonito i neovisno. Vidjet ćemo kako će se dalje ta priča razvijati", kazao je Plenković.

Horvat: Dok ne dobijemo rezultate istrage, nikoga nećemo proglašavati krivim ili nevinim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije iz središnjice stranke izašao je potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat, koji je na pitanja o Brkiću rekao je da na današnjoj sjednici nije bilo nikakvih drastičnih odluka, da se nije raspravljalo o pojedincima te da nema nikakvog razloga za hajku. Dodao je i kako u HDZ-u imaju povjerenja u institucije. 

"Kolega Brkić nije bio napadnut, niti se trebao braniti", ustvrdio je Horvat i prozvao medije da je prostor prepun medijskih insinuacija te da treba biti strpljiv. ''Dok ne dobijemo rezultate istrage, nikoga nećemo proglašavati krivim ili nevinim'', zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo