istanbulska konvencija / Brkić: 'HDZ je narodnjačka stranka demokršćanskih svjetonazora i kao takva mora to njegovati'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Prema svim očekivanjima, velika rasprava trebala bi se voditi o Istanbulskoj konvenciji za koju je premijer Plenković najavio da će uskoro na ratifikaciju u Sabor

12.3.2018.
18:06
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak u 17 sati započele su sjednice Predsjedništva i Nacionalnog Vijeća HDZ-a, a prema svim očekivanjima, velika rasprava trebala bi se voditi o Istanbulskoj konvenciji za koju je premijer Plenković najavio da će uskoro na ratifikaciju u Sabor. 

Prije sjednice Davor Ivo Stier uputio je pismo kritike premijeru Plenkoviću, a o konvenciji je svoj stav iznio i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekavši da u demokratskoj stranci postoje različita mišljenja, ali da to ne znači da će se poljuljati stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj stav je poznat i rekao sam ga prije šest mjeseci - HDZ je narodnjačka stranka desnog centra demokršćanskih svjetonazora i kao takav mora vrednovati te vrijednosti. Nitko danas na političkoj sceni nije protiv kvalitetne zaštite od nasilja. Moramo postrožiti sve sankcije kako bismo zaštitili od nasilja. Što se tiče pitanje roda, moj osobni stav je da je rod definiran rođenjem, biologijom, a ne društvenim navikama", kazao je prije sjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo