BRITANSKA FARMACEUTSKA TVRTKA POBJEGLA U HRVATSKU: / Boje se Brexita; 'To će nam omogućiti da lijekove stavljamo u promet u EU'

Image
Foto: Profimedia, Alamy

Britanski proizvođač lijekova zbog brexita dolazi u Zagreb

2.9.2019.
21:52
Profimedia, Alamy
VOYO logo

Pripremajući se za brexit, britanski proizvođač veterinarskih lijekova Dechra Pharmaceuticals objavio je danas kako je prenio vlasništvo nad svim dozvolama pribavljenima u Britaniji na novi ogranak u Nizozemskoj te da je prebacio metode testiranja lijekova i na novi laboratorij u Zagrebu, piše Poslovni dnevnik. Tako se sve metode analitičkog testiranja lijekova proizvedenih u pogonu u engleskom Skiptonu prenesene na novi laboratorij u Zagrebu kao i na laboratorij Bladel na jugu Nizozemske.

"To će nam omogućiti da lijekove stavljamo u promet u Europskoj uniji u slučaju da Britanija i EU međusobno ne priznaju standarde kvalitete, što je vrlo izgledan scenarij", navodi se u Dechrinom priopćenju te poručuju i da su povećali zalihe u nabavnom lancu kako bi spriječili probleme zbog mogućih zastoja u lukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupili udio u Generi

Dechra je poslovnu godinu zaključila s 27 posto većom temeljnom operativnom dobiti, od 140,67 milijuna eura, te su povećali godišnju dividendu za 24 posto na 31,6 penija po dionici. Godine 2015. kupili su 63,3 posto udjela u hrvatskom proizvođaču veterinarskih lijekova Generi kako bi ušli na tržište cjepiva i znatno proširili portfelj farmaceutskih proizvoda za životinje koje se uzgajaju za hranu.

Genera je najstariji i najveći proizvođač veterinarsko-medicinskih proizvoda u Hrvatskoj. Imaju značajan udio u matičnom hrvatskom i u tržištima u regiji a proizvode veterinarsko medicinske proizvode, vitaminsko mineralne dodatke prehrani te proizvode za zaštitu bilja, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo