UKRAJINSKA OSVETA /

Brigada 'Black Forest' zasula projektilima ruske snajperiste na poligonu. Objavili brutalni video

Image

Volodimir Zelenski prisustvuje sastanku ministara obrane NATO-a u četvrtak, a u petak bi se Joe Biden trebao sastati s Olafom Scholzom u Njemačkoj i uskladiti 'geopolitičke prioritete' uljučujući obranu Ukrajine od ruske agresije

17.10.2024.
15:10
VOYO logo

Ukrajinske Oružane snage objavile su video na kojem se vidi poligon na kojem su se obučavali snajperisti iz Rusije. Ukrajinske snage napale su ih u trenutku obuke i doslovno sasuli na njih projektile.

U napadu je sudjelovala 128. gorsko-jurišna brigada pod nazivom "Black Forest" (engl. crna šuma). Snimku Oružanih snaga objavila je Nexta na društvenoj mreži "X".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Australija će dati 49 zamijenjenih tenkova M1A1 Ukrajini. Neke će prvo trebati obnoviti ili bi se mogli koristiti za rezervne dijelove budući da ukrajinski vojnici već koriste donirane američke tenkove M1A1, također poznate kao Abrams. Najnoviji australski paket pomoći Ukrajini vrijedan 245 milijuna australskih dolara također uključuje projektile protuzračne obrane, navođeno oružje, protutenkovsko oružje, topništvo, minobacače i streljivo za malokalibarsko oružje, navodi The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski ministar obrambene industrije, Pat Conroy, rekao je nacionalnoj televiziji ABC: "Stvarno smo privilegirani što smo najveći doprinositelj vojne pomoći izvan NATO-a."

Zelenski na sastanku obrane NATO-a

Volodimir Zelenski će prisustvovati sastanku ministara obrane NATO-a u četvrtak. Inače, Zelenski je u srijedu predstavio svoj "plan pobjede". Jedna od glavnih točaka je poziv Ukrajini da se pridruži NATO-u i dopuštenje za korištenje zapadnih projektila većeg dometa na vojne ciljeve unutar Rusije. U obraćanju ukrajinskom parlamentu Zelenski je rekao da u privatnoj komunikaciji ukrajinski partneri sve više spominju "pregovore", a puno rjeđe koriste riječ "pravda". Ponovio je da Ukrajina nije spremna za "zamrzavanje sukoba" ili bilo kakve "trgovine koje uključuju odustajanje od teritorija ili suvereniteta".

Image
Foto: Profimedia

Joe Biden će u petak biti u Njemačkoj ni razgovarati s kancelarom Olafom Scholzom. Bijela kuća je rekla da će američki predsjednik i Scholz "koordinirati geopolitičke prioritete, uključujući obranu Ukrajine od ruske agresije i događaja na Bliskom istoku". Američkom predsjedniku i kancelaru mogli bi se pridružiti francuski predsjednik Emmanuel Macron i britanski premijer Keir Starmer, navode pojedini mediji iz nepotvrđenih izvora.

Biden je u srijedu razgovarao sa Zelenskim i najavio 425 milijuna dolara dodatne vojne pomoći, uključujući protuzračnu obranu, streljivo i oklopna vozila, priopćila je Bijela kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Zelenski ima plan pobjede, ali postoji problem. Kotromanović: 'Samo jedna osoba može okončati taj rat'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo