Afera SMS / Božinović tvrdi da nije dobio mailove o svastici na Poljudu: 'Vargu nikad u životu nisam vidio'

Image

Bivši MUP-ov informatičar tvrdi da je i Božinoviću slao mailove

26.11.2018.
13:25
VOYO logo

Nakon što je u javnost procurio dio istražnog iskaza Franje Varge, glavnog aktera afere SMS, koji teško tereti Milijana Brkića, Tomislava Karamrka i Vladu Galića, savjetnika Predsjednice, ministar Davor Božinović rekao je da to sigurno nije iskaz koji je Varga dao policiji. 

Na pitanje istražuje li policija sve Vargine navode, ministar unutarnjih poslova rekao da je "istražuju sve što se smatra sumnjivim". Zanimljivo je da je, između ostalog, bivši MUP-ov informatičar i njega spomenuo - točnije da mu je slao dokumente u vezi svastike na Poljudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provjerio sam mailove. Toga nema, a tog čovjeka nikad vidio nisam", odgovorio je Božinović novinarima nakon konferencije o požarima.

Vlado Galić, savjetnik predsjednice, rekao je da ne želi davati nikakve izjave. Podsjetimo, prošlog tjedna također je izbjegavao pitanja novinara rekavši da će sve reći kada dođe vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima iz iskaza, Varga je rekao da ga je Vlado Galić tražio da pomogne Milijanu Brkiću oko diplome, ali i da je preko servera prijetio bivšoj predsjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Daliji Orešković kako bi tijelo kojem je bila na čelu donijelo odluku protiv Karamarka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo