nabava opreme /

Božinović održao obećanje: ministar potpisao ugovore o nabavi nove policijske opreme

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Potpisanim ugovorima osigurala se oprema za policajce do 2020. godine. 'Osiguravamo garanciju isporuke opreme, a proizvođači mogu planirati proizvodnju'

23.1.2018.
12:02
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je pet Ugovora i tri Okvirna sporazuma za nabavu policijske odore s predstavnicima hrvatskih tvrtki proizvođača. Ministar je ujedno prezentirao Financijski plan i Plan nabave Ministarstva unutarnjih poslova RH za 2018. godinu.

Ovim ugovorima postiglo se da su policajci opremljeni, od cipele do kape, hrvatskim proizvodima, a pitanje nabave riješeno je do 2020. godine. Radi se o tvrtkama Jadran, Galeb,Uriho,Varteks Jelen, Borovo, a ugovori će biti potpisani na jednu ili dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prošli mjesec ustvrdio kako su premašili obećanje dato prije, tada, tri mjeseca Božinović je ipak potpisao nove ugovore.

Ministar je izjavio kako ne želi da pitanje opremanja policajaca bude problem "To ne mora i ne smije biti problem jer novca u proračunu uvijek ima dovoljno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 2018. financijski plan je 4 milijarde kuna, a najveći dio ide na plaće. MUP kreće i u realizaciju infrastrukturnih projekata, a iznos za središnju javnu nabavu iznosi 220 milijuna kuna.

"Poslovna 2018. nije mogla početi bolje za ove tvrtke jer je MUP najmnogoljudniji i najveći partner tvrtki. Osiguravamo garanciju isporuke opreme, a proizvođači mogu planirati proizvodnju", izjavio je Božinović.

Pročitajte više:

>>Policijska oprema vrijedna 34 milijuna kuna: službenici MUP-a konačno spremni za zimu, stigla topla odjeća i obuća

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo