Covid sigurna i BiH? / Božinović odgovara je li se Perišić cijepio: 'Ne znam tko se cijepio, a tko ne'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministar je rekao da misli da će od danas i BiH biti epidemiološki sigurna po Hrvatsku

28.6.2021.
14:19
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je u ponedjeljak u Zadru da referentni centar za epidemiologiju utvrđuje se popis sigurnih zemalja, da misli da će od danas na tom popisu biti i BiH.

Na pitanje kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez kriterija, odgovorio je da odluka o prelasku granice ističe potkraj ovoga mjeseca, a nova će biti donesena u sljedećih nekoliko dana za razdoblje od 1. srpnja. U ovom trenutku je cijela Europa u zelenom, barem kada govorimo o našim emitivnim tržištima, dosta je i trećih zemalja u zelenom, no svaka država ostavlja sebi slobodu da odluči kako će se prelaziti njene granice, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije, ali i da nikad nije rečeno da je cijepljenje u Hrvatskoj obavezno.

Osvrnuo se i na trenutačnu epidemiološku situaciju u Zadarskoj županiji te ustvrdio da se vidi da naša emitivna tržišta, odnosno zemlje iz kojih nam dolazi najviše turista, reagiraju na povećanje broja zaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NI BLIZU 50 POSTO /

Plenković razočaran usporavanjem cijepljenja: 'Za kampanju ne bih uložio ni lipe. To je zdrav razum, nema se što tumačiti'

Image
NI BLIZU 50 POSTO /

Plenković razočaran usporavanjem cijepljenja: 'Za kampanju ne bih uložio ni lipe. To je zdrav razum, nema se što tumačiti'

"Slijedi automatska sankcija, koja je zapravo sankcija njihovim državljanima, ali od koje štetu imamo mi. Cijepljenje je jedini izlaz! Ja bih volio da ima neki drugi, ali nema nam druge. U ovom trenutku možemo biti zahvalni znanosti i sretni što imamo rješenja, a to što neki ne žele prihvatiti rješenje, pretpostavili bi da oni imaju bolje rješenje, ali nemaju", naglasio je.

Mišljenja je da mogući četvrti val epidemije ovisi samo o nama te da je to pitanje za svakoga od nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je, ako spominjemo kolovoz, da po svim analizama, delta varijanta bi mogla postati dominantna u Europi, upozorio je potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera civilne zaštite. To znači da ćemo", upozorio je Božinović, imati posla s virusom koji se širi brže nego postojeća varijanta. Vidjeli smo koja je situaciju u Portugalu, koji se otvorio svima koji dolaze iz Velike Britanije u kojoj se delta soj već prilično raširio. Portugal se zatvara. Ne cijeli Portugal, ali regija oko Lisabona."

Na pitanje o cijepljenju nogometnih reprezentativaca i Ivana Perišića koji je zaražen koronavirusom, rekao je da nema podatke tko se točno od njih cijepio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo