BOŽINOVIĆ O TURISTIČKOJ SEZONI I DOLASKU STRANACA: / 'Informirat ćemo ih. Danas sam bio u Sloveniji, odmah mi je stigao SMS'

Image
Foto: HRT screenshot

Kazao je kako je od otvaranja granica u Hrvatsku ušlo 14.500 građana EU, a od toga devet tisuća Slovenaca

16.5.2020.
21:31
HRT screenshot
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je u dnevniku HRT-a. Kazao je kako je od otvaranja granica do danas do 18 sati u Hrvatsku ušlo oko 14.500 građana EU, a od toga oko 9 tisuća građana Slovenije.

Rekao je da je u izradi online platforma koja bi omogućila strancima koji dolaze u Hrvatsku da se unaprijed najave zbog epidemioloških razloga kako bi ih se moglo u slučaju potrebe kontaktirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako to da Slovenci, iako su proglasili da je epidemija završila, još uvijek imaju strože mjere od Hrvatske, ministar kaže kako svaka država provodi mjere sukladno svom zakonodavstvu. "Važno je da su svi svjesni da virus još uvijek postoji i da svi moraju biti odgovorni i ponašati se sukladno preporukama epidemiološke struke", kazao je.

Granice prema trećim zemljama zatvorene

"Zajedno s Ministarstvom turizma, Turističkom zajednicom, Udrugom hotelijera pokušavamo učiniti maksimalan napor kako bismo strance informirali o tome kakve se mjere poduzimaju", rekao je. Dodao je kako je danas bio u Sloveniji i čim je prešao granicu odmah mu je došla sms poruka o tome kome se može javiti u slučaju simptoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako su granični prijelazi prema prema Srbiji, BiH, Crnoj Gori, do daljnjeg zatvoreni, a to je odluka na razini EU, ali kako svejedno i njihovi državljani mogu pod određenim uvjetima proći kroz Hrvatsku.

Na pitanje hoće li HDZ imati dovoljno glasova za raspuštanje izbora i koji termin HDZ-u više odgovara, Božinović je kazao kako se opoziciji očito ne ide na izbore, a HDZ-u je svejedno kad će pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo