BOŽINOVIĆ NAKON IZVANREDNOG SASTANKA SA STOŽEROM GRADA ZAGREBA: / 'Ne isključujemo uvođenje mjera po kvartovima'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Mjere ćemo prilagođavati trenutnoj situaciji

8.10.2020.
18:35
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Šef Stožera civilne zaštite, ministar Davor Božinović, prvi se obratio novinarima nakon sastanka sa stožerom Grada Zagreba. Sastanak je održan zbog debelo premašenog rekorda dnevno oboljelih - njih čak 126.

Božinović je rekao kako se poduzima sve kako bi se organizacijski prilagodili izazovima. Kazao je kako je stožer Grada Zagreba specifičan jer je nadležan za najveći grad u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na brojke koje rastu i pogoršanje situacije u EU i Hrvatskoj, poduzimamo sve kako bismo se čim prije prilagodili izazovima pred nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Civilna zaštita grada Zagreba nam je u tom smislu od iznimnog značaja. Razgovarali smo o mjerama za nacionalnu razinu, ali i za područne urede, dakle o mjerama koje će vijeća gradske četvrti predlagati. Nastavljamo s radom. Sutra je sastanak gradskog stožera i vijeća gradskih četvrti vezano najprije za organizaciju prijevoza za Svi svete.

Do kraja sljedećeg tjedna će biti još jedan sastanak, a mi ćemo se u sljedećem razdoblju ponovno sastati kako bismo procijenili situaciju u gradu i razgovarali o mjerama", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Učinit ćemo sve da izbjegnemo lockdown'

Na pitanje jesu li moguće mjere po četvrtima, Božinović je odgovorio potvrdno. "U ovom trenutku to ne mogu reći konkretno, ali načelno da, ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba, donosit ćemo mjere usmjerene lokalno", rekao je ministar i dodao kako su neki kvartovi veći od nekih gradova po broju ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjere ćemo prilagođavati trenutnoj situaciji", rekao je i dodao kako će o mjerama sljedećeg tjedna informirati javnost. "Učinit ćemo sve, kao što je to politika svih zemalja EU da se izbjegne ponavljanje lockdowna", zaključio je Božinović.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo