TRADICIJA NA PEDALAMA / Božićna biciklijada: Na cilj nitko ne žuri jer glavna nagrada ionako ne ide najbržem

Više od 300 sudionika uputilo se na 30 kilometara dug maraton

26.12.2019.
20:30
VOYO logo

Božićna biciklijada vozi se punog blagdanskog trbuha i zato se vozi lagano i opušteno u tri etape. 30-ak kilometara od Zadra do Vira svake je godine prođe stotine sudionika.

Ove ih je godine poslužilo lijepo vrijeme pa su cijelu stazu odvozili i najmlađi. Na cilj nitko ne žuri jer glavna nagrada ionako ne ide najbržem, nego najsretnijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčan dan, gotovo proljetni, napunio je terase i izmamio mnoge u opuštenu blagdansku šetnju. Dok se još sliježu obilni blagdanski obroci, sudionici biciklijade Zadar – Vir odlučili su odmah potrošiti nakupljene kalorije.

''Dobro je to, protrese se sve. Da budeš malo vitalniji ako već piješ i popiješ'', kaže uz smijeh Marija Najdić iz Slovenije, a Davor Brkljača iz Zadra dodaje: ''Prvi put sam išao bez motora i uspio sam 10 kilometara proći. Sad ću valjda uspjeti do Vira i nazad motorom. Malo pedalirati, a malo si pomoći motorom gdje bude uzbrdica s obzirom na to koliko godina imam''.

Titula najstarijeg sudionika ipak ide 81-godišnjem Zadraninu Šimi Bajli koji kaže: ''Idem na svaku, ali s obzirom na da sam imao dva infarkta, ne idem baš do kraja''.

Sportaši i rekreativci, stariji i mlađi, sudjelovale su i cijele obitelji. Više od 300 sudionika uputilo na 30 kilometara dugi maraton. Nakon dva sata vožnje, sudionike i sudionice je čekao grah.

Na revijalnoj biciklijadi nije važno tko je stigao prvi, pobjednici su svi koji su prošli kroz cilj, a glavna nagrada izvlači se tombolom, kaže Antonio Vučetić, zamjenik načelnika općine Vir: ''Glavna nagrada je taj bicikl i raduje nas da ćemo ga i ove godine dodijeliti nekome, nekoga ćemo razveseliti. Poanta svega je zapravo bilo druženje'', koje se u ovakvoj atmosferi nastavlja do noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo