Bravo! / Bolnički sustav je pod pritiskom, u pomoć su pristigli studenti: 'Veseli nas njihov osjećaj odgovornosti'

U dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, studenti su preuzeli trijažu pacijenata na ulazu.

24.11.2020.
12:14
VOYO logo

U trenutku kada se bolnički sustav nalazi pod nezapamćenim pritiskom zbog epidemije koronavirusa, Ministarstvo zdravstva zatražilo je od medicinskih fakulteta da organiziraju studente za ispomoć u bolnicama.

Studentska pedijatrijska sekcija Medicinskog fakulteta u Zagrebu nije čekala, već je krenula u akciju. RTL.hr-u su se javili iz Pedijatrijske bolnice u Klaićevoj u Zagrebu, gdje su studenti počeli raditi na trijaži i prijemu pacijenata, priskočivši tako u pomoć svojim budućim kolegama u trenutku velikih problema u zdravstvenom sustavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih zahvaliti na nesebičnoj pomoći studenata pedijatrijske sekcije Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Ta pomoć nam je od izuzetnog značaja u ovo vrijeme, a još nas više veseli njihov senzibilitet i osjećaj društvene odgovornosti za pomoć na ovaj način i u ovakvim vremenima", poručio je ravnatelj prof.dr.sc. Goran Roić.

Dolazak studenata u Klaićevu organizirale su Stela Hrkač i Lana Ivanišević iz Sekcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zahvalu bolnici, zahvalili su i kolegama studentima na odazivu. "Zahvalni smo svim studentima koji su vrlo kratkom roku ispunili sva mjesta, ovo je dragocjeno iskustvo svima nama da vidimo kako funkcionira bolnički sustav u doba pandemije, kazala je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo