pripajaju se drugima ili se gase /

Bolni rezovi: Orešković gasi 12 državnih agencija, pročitajte tko će nastradati

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gasi se 12 javnih institucija koje će do kraja godine ili biti ukinute ili će biti pripojene postojećim tijelima

2.5.2016.
9:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni program reformi 2016., dokument od 126 stranica predstavljen je u četvrtak na sjednici vlade, a u njemu se skrivaju dvije stranice koje otkrivaju Oreškovićev plan za smanjenje broja agencija, zavoda i fondova s javnim ovlastima.

Prema tom dokumentu, u povijest odlazi 12 javnih institucija koje će do kraja godine ili biti ukinute ili će biti pripojene postojećim tijelima. Kako bi se 12 tijela pripojilo ili ugasilo, potrebno je promijeniti čak 30 propisa, odluka i Zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Karamarko i Orešković

(Patrik Macek/PIXSELL)

'U pogledu smanjenja materijalnih rashoda, koji će se postići ovom mjerom u 2016., očekuje se ušteda od pet milijuna kuna', stoji u Vladinu reformskom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je od najvažnijih prijedloga osnivanje Hrvatske energetske agencije (HEA) koja će služiti kao zamjena za Agenciju za ugljikovodike, poznate po tome što je za bivše Vlade bila zadužena za istraživanje jadranskog podmorja i kopna u potrazi na naftom i plinom. HEA će zamijeniti i i Fond za razgradnju nuklearne elektrane Krško i Hrvatskog operatera tržišta energije. Kako bi se ta tri tijela pretvorila u HEA-u, potrebno je dopuniti i izmijeniti deset Zakona, piše tportal.

Postojati prestaje i Fond za naknadu oduzete imovine – on će se jednostavno pripojiti Ministarstvu financija, a Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) pripojit će se Agenciji za investicije i konkurentnost (AIK).

Tko će još nastradati pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo