'BOJIM SE, AKO BROJKE NE SPUSTIMO PRIJE JESENI...': / Epidemiolog Kolarić dao dramatično upozorenje, ali i konkretan savjet

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
25.8.2020.
21:01
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Najavio je i kako će zaštititi starije, ne samo u domovina nego i one kod kuće

Epidemiolog Branko Kolarić, član Znanstvenog savjeta i šef Povjerenstva za zaštitu starije populacije od korone za Novu TV istaknuo je nove mjere kojima će se zaštiti najugroženija populacija.

„Osnažit ćemo starije, kako u institucijama, ali i starije sugrađane koji su kod svojih kuća, s novim materijalima. Kako za starije, tako i za one koji za njih skrbe, kako održati ne samo fizičko, nego i mentalno zdravlje", rekao je Kolarić te za mlade dao i jedan praktičan savjet – da po povratku s godišnjeg odmora baš ne posjećuju bake i djedove, bar tijekom dva tjedna dok prođe vrijeme inkubacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je ključno smanjiti brojke novozaraženih prije jeseni, jer ako se trend nastavi, strahuje da zdravstveni sustav neće izdržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se, ako brojke ne spustimo, da će nam sustav zdravstvene i socijalne skrbi biti pod velikim pritiskom, a možda neće ni izdržati" upozorava.

Odgovorio je i na pitanje smatra li da bi ovaj novi koronavirus mogao sam od sebe nestati. "Vjerojatnost da ovaj virus nestane postoji, ali je vrlo, vrlo niska", zaključuje Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu pratite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo