(Pre)kasna reakcija / Blato nakon tragedije u kojoj je poginula djevojčica: Samo u jednom danu postavljeno 7 uspornika, ali...

Preko devet novih uspornika vozači prelaze kao od šale, brzinom znatno većom od propisanih 40 kilometara na sat

3.6.2019.
13:20
VOYO logo
Image

U nesreći kod Blata smrtno stradalo dijete! Karlovačka cesta zatvorena za sav promet

Image

U nesreći kod Blata smrtno stradalo dijete! Karlovačka cesta zatvorena za sav promet

Na opasnoj prometnici u zagrebačkom naselju Blato, na kojoj je prošli tjedan poginula sedmogodišnja djevojčica, samo u jednom danu postavljeno je sedam novih uspornika. No, ovom zakasnjelom reakcijom sustava mještani nisu zadovoljni.

Kažu da se i dalje ne osjećaju sigurno kad iziđu na cestu. U to se uvjerila i ekipa RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su mjesecima molili za uspornike kako bi spriječili tragedije ispred svojih kuća, mještani Blata napokon su ih dobili. Sada su na svakih tristotinjak metara. Prva dva su postavljena dan nakon tragedije kada je poginula djevojčica, a subotu ih je u samo jednom danu niknulo još sedam.

"Teško je, teško je svima se uopće pomiriti da je zbog takve situacije, zbog nečijeg života mladog se moralo nešto pokrenuti, a ni taj pokret nije puno napravio. Evo, ovo je katastrofa, katastrofa, ne znam...", kazao je stanovnik naselja Blato Tomislav Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko devet novih uspornika vozači prelaze kao od šale, brzinom znatno većom od propisanih 40 kilometara na sat.  

"Ovo je nula bodova. Ove ležeće policajce, možete pretpostaviti, autobusi prelete. Osobna vozila, pa evo i ovaj gospodin, ide sigurno preko 40. Pješački prijelaz je ovdje", ogorčen je Dubravko Dragojević koji također živi u Blatu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, brzina nije jedini problem. Oni koji ne žele uništiti svoje amortizere, samo prođu po sredini ceste između dva uspornika. Iz Mjesnog odbora Blato dali su sve od sebe da se uspornici nabave, no i sami su svjesni što su dobili.

"Ovo je jedini ležeći, tj uspornik koji je trenutno u mogućnosti dobiti. Oni gumeni više ne postoje, nema natječaja za njih, nema izvođača. Sami znate što stručnjaci govore za njih, to je nužno zlo", ustvrdio je Antonio Šćukanec, podpredsjednik Mjesnog odbora Blato. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O situaciji u Blatu oglasio se i zagrebački gradonačelnik čije su službe bile prozvane zbog spore reakcije.  

"Grad Zagreb je napravio sve što je trebao, sad smo još dodatno stavili ležeće policajce, ali to ne znači da sutra opet neka budala s dva promila alkohola ili bez alkohola, puhne mu da radi ruski rulet ili da vozi utrke", kazao je Milan Bandić.

Radovi u Blatu trebali bi završiti za nekoliko dana kada će biti postavljen i ostatak signalizacije. Iako za vikend sve izgleda mirnije, pravo će se stanje vidjeti kad s novim radnim tjednom dođe i pojačan promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo