BJELOVARSKI HDZ NAPAO ŠKORU: / 'Spreman je ići s onim tko će ponuditi više, prihvatljiva mu je i ponuda na meniju SDP-a'

Image
Foto: Pixsell
3.6.2020.
12:16
Pixsell
VOYO logo

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro sinoć je u HRT-ovoj emisiji 1 na 1 detaljno izložio svoje političke ambicije, dijelove programa te se osvrnuo na konkurenciju. Tako je izjavio kako protiv premijera Andreja Plenkovića nema ništa protiv, ali ima protiv načina na koji je vodio državu u svom prethodnom mandatu.

"Čovjek sam koji se bavio svojim poslom. Poduzetnik sam po vokaciji, međutim, kada sam pisao svoje pjesme i kada sam se bavio svojim poslom moje pjesme nisu uvijek bile lepršave doskočice nego su znale biti i pjesme vrlo ozbiljne tematike. Smatrao sam da je HDZ u tom trenutku i hrvatskoj političkoj sceni trebao, te ozbiljan zaokret i vjerovao sam to može napraviti gospodin Plenković. Nemam ništa protiv njega, bez obzira kako se to tumačilo u javnosti, ali imam protiv načina na koji je vodio ovu državu u posljednje četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo Vladu koja je sama sebi bila svrha. Cilj ove Vlade je bio ostati na vlasti četiri godine po cijenu mijenjanja 14, 15 ministara, mijenjanja koalicijskih partnera i dovođenja Hrvatske u jednu vrlo apsurdnu situaciju u kojoj gospodin Pupovac i ta manjinska lista, kao što je HNS koje je jedno uistinu ozbiljno trgovačko društvo i jednu količinu prebjega, tih takozvanih žetončića se vladalo zemljom", poručio je Škoro te se okrenuo aferi Borg i malverzacijama oko Agrokora, a kritizirao je i borbu protiv koronavirusa.

Image
ŠKORO PREDSTAVIO NOVA POJAČANJA DOMOVINSKOG POKRETA: /

'Oni će biti ona snaga koja je bitna da kvalitetnije možemo naprijed'

Image
ŠKORO PREDSTAVIO NOVA POJAČANJA DOMOVINSKOG POKRETA: /

'Oni će biti ona snaga koja je bitna da kvalitetnije možemo naprijed'

Kriterij za koaliranje je politička volja

Okrenuo se i poslijeizbornom koaliranju, svjestan kako niti jedna stranka, pa ni njegov pokret, najvjerojatnije neće moći dobiti dovoljno glasova, odnosno mandata, za slaganje parlamentarne većine, a potom i Vlade. Poručio je kako mu je najbitnija politička volja te da mu nije bitno s kim će koalirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo zakonodavstvom stvorili takvu situaciju da omogućavamo korupciju, mi čovjeku koji radi kao referent omogućavamo da on ima diskreciono pravo nekomu dati neko rješenje ili ne. Nije bitno s kim, SDP, HDZ, Miroslav Škoro, samo je bitno ima li netko političku volju, da netko dođe i kaže ovako dalje ne može. Mislim da će Domovinski pokret napraviti odličan rezultat i da na njemu neće sebe graditi kao treću opciju, nego sebe kao prvu opciju", poručio je sinoć Škoro.

'Sada su mu prihvatljivi roditelj 1 i 2'

A na njegove su riječi priopćenjem danas reagirali u Bjelovarsko-bilogorskom HDZ-u. Najprije su se osvrnuli na potonju Škorinu izjavu o koaliranju, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na upit novinara s kim će nakon izbora koalirati odgovorio je: Nije bitno s kim, SDP, HDZ, samo je bitno ima li netko političku volju, da netko dođe i kaže - ovako dalje ne može. Dakle, ovaj poduzetnik koji naglašava kako mu je domovina i poštenje najvažnije, spreman je ići s onim tko će ponuditi više. Nisu mu više važni Domovina, branitelji, nestali ili Dan državnosti, sada su mu prihvatljivi i istospolni brakovi, roditelj 1 i 2, bacanje ploče s imenima poginulih branitelja i ostala ponuda na meniju SDP-a", oštri su HDZ-ovci.

Potom su komentirali i njegove kritike o Plenkovićevom načinu vođenja države, služeći se uobičajenom stranačkom retorikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim gospodin Škoro zaboravlja da je Vlada Andreja Plenkovića pravovremenim mjerama spasila radna mjesta i gospodarstvo. Osigurane su minimalne plaće za 500.000 zaposlenika u ožujku i 600.000 u travnju, a sve kako bi se pomoglo u ovom teškom razdoblju pandemije. To je istinsko domoljublje, vjerodostojnost i stabilnost koju može osigurati jedino HDZ", poručili su mu iz HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo