Imaju brojne planove /

Bjelovarski argonauti spremaju se za najtežu veslačku utrku na svijetu: Evo što su nam rekli uoči Havaja!

Da su u stanju nadmašiti sva očekivanja okoline, već su puno puta dokazali, a sada u tome imaju i novog saveznika

5.5.2019.
18:20
VOYO logo

Preveslati cijeli Jadran od Savudrije do Prevlake. Palo je na pamet Bjelovarskim Argonautima, jedinoj kopnenoj ekipi koja je ikad pobijedila na Neretvanskoj utrci lađa. Ali nije to jedini cilj koji su zacrtali. 

U osvajanje Jadrana, a potom i Havaja ići će u novom kanuu. Želja je to koja im se ispunila nakon tri godine sanjarenja jer stigao im je stigao brod za veliku avanturu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 metara dug i znatno lakši od neretvanske lađe u kojoj su do sada trenirali, kanu koji će krstiti imenom Argo, usrećio je Bjelovarce.

Težak početak

"Pa osjećaj je fenomenalan upravo zbog toga kad smo 2016. pričali o tome nismo mogli ni sanjati da ćemo mi stvarno ovo realizirat", kazao je Nikica Ljubek, trener Argonauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A te 2016. godine nitko nije mogao ni sanjati da će upravo oni, dečki koji su počeli trenirati u teškim uvjetima osvojiti Maraton lađa. I to kao jedina kopnena ekipa kojoj je to ikad pošlo za veslom. Još od tada, sada dobiveni kanu je njihov san.

"Lani su 4 ekipe Bjelovarske nastupile na maratonu, cure su pobijedile, mi smo bili drugi, Šumari su bili 7, naša rezervna ekipa je bila osma. Bjelovar je postao veslačka velesila", rekao je Tomislav Smrček Čonč, kapetan Argonauta.

Pokazat će se i van naših granica

A oni hrvatski brend kojem je došlo vrijeme dokazati se i van naših granica. No prije toga još jedno pomicanje granica na domaćem terenu. Preveslati će cijelu hrvatsku obalu od Prevlake do Savudrije. U kanuu, bez stanke, bez odmora i tako danima.

"To će bit koliko fizički trening toliko i mentalni jer veslat više dana, bit na valovima u čamcu, u brodu nije prelagano, ali u tome i je izazov. Po tome smo mi na neki način specifični i poznati i to će nam biti vrhunska priprema za ono što slijedi iduće godine", kazao je Tomislav Smrček Čonč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to je nastup na Havajima na najprestižnijem takvom natjecanju na koje dolaze ekipe iz čak sto zemalja.

"Utrka je duga 66 kilometara. Prvaci dolaze otprilike u vremenu od pet sati", kazao je Smrček Čonč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su u stanju nadmašiti sva očekivanja okoline, već su puno puta dokazali, a sada u tome imaju i novog saveznika, saveznika kojeg su sami isfinancirali do zadnje lipe. Ali vrijedilo je. Dobili su 14 metara čiste ljubavi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo