špijun na čelu / Bivši špijun dio Tomaševićevog kadra: 'Neobično mi je što će se baviti košnjom trave, asfalterskim poslovima..'

Gradonačelnik ga hvali, tvrdi da je bio najbolji kandidat a grad dobro poznaje kao bivši aktivist

4.10.2022.
21:00
VOYO logo

Što radi bivši špijun na čelu Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost?

Bivšeg zaposlenika SOA-e, Andru Pavunu, zagrebački gradonačelnik stavio je na funkciju koju je godinama obnašao Pavle Kalinić. Bivši Bandićev prvi operativac grada kaže - imat će mnogo posla Tomislav Tomašević - da će mu u tome pomoći dosadašnje iskustvo, a prigovor imaju gradski zastupnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što završe obuku agenti SOE spremni su za teške zadatke. Doduše, oni baš nemaju nikakve veze s komunalnim pitanjima.

Svima, osim jednom - Andri Pavuni, koji je iz SOE direktno postao zagrebački pročelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne vidim da je to relevantno. Ali da smo to skrivali naravno da nismo, rekli smo da je uglavnom obavljao profesionalnu karijeru u sigurnosnom sustavu RH. A ovo se zove još jednom gradski ured za mjesnu upravu, civilnu zaštitu i sigurnost tako da će mu itekako dio posla ići na sigurnost i na civilnu zaštitu", izjavio je Tomislav Tomašević (MOŽEMO!), gradonačelnik Zagreba.

Image
o aktualnostima /

Tomašević otkrio koliko je naplaćeno kazni za smeće. Pojasnio i imenovanje pročelnika koji je radio u SOA-i

Image
o aktualnostima /

Tomašević otkrio koliko je naplaćeno kazni za smeće. Pojasnio i imenovanje pročelnika koji je radio u SOA-i

Jesu li obnovljeni nogostupi, gdje stoje klupe, rade li žarulje, kakva je javna rasvjeta, jesu li čisti dječji parkovi, kakvi su pseći…? Ovaj bivši agent SOE bit će zadužen za odvodnju oborinskih voda, čupanje ambrozije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu nekadašnjeg Ureda za civilnu zaštitu bio je Kalinić, imali su opremu, tajne prostorije, satelitske telefone, zvali nas na pokazne vježbe spašavanja.

"Sve ono što je funkcioniralo recimo satelitske veze, ne postoje. Građevinske firme za rasčičavanje više nisu umrežene, cijela civilna zaštita se rasula", kazao je Pavle Kalinić, bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik ga hvali, tvrdi da je bio najbolji kandidat a grad dobro poznaje kao bivši aktivist. U SOU je stigao 2011. u vrijeme Josipa Buljevića, a Tomislav Karamarko kaže da o njemu ne zna ništa jer je došao nakon što je već otišao iz SOA-e.

Ni među gradskim zastupnicima nije baš jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je neobično da netko tko je upravo po vokaciji bila osoba koja dolazi iz sustava tajnih službi odnosno MUP-a se prijavila uopće i pobijedila na natječaju, da se bavi evo asfalterskim poslovima, košnjom trave…", tvrdi Renato Petek (SDP), gradski zastupnik u Zagrebačkoj skupštini.

E sad i oko tog natječaja se ne slažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Renata Šimun, bivša pročelnica za mjesnu samoupravu je imala najviše bodova na pismenom, koliko ja imam informacija, a gle slučajnosti došao je usmeni", objašnjava Kalinić.

"Podsjetit ću bilo je bivših pročelnika u Bandićevo vrijeme koji su se hvalili da su imali pitanje unaprijed. Ne da su ih imali nego su ih sami pisali za test koji će polagati", izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, da ne bude da je potpuno promašene struke, novi je pročelnik doktorirao na psihologiji prometa, a kako Ured za mjesnu samoupravu radi privremene regulacije prometa, možda ovakve scene više nećemo gledati.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo