Nije loše /

Bivši ravnatelj Carine iz ‘afere Josipa Rimac‘ sada je drugi čovjek Carine

Image
Foto: Jurica Galoić/Duško Jaramaz/Pixsell

Hrvoje Čović poznat je po tome što je USKOK, snimajući Josipu Rimac, snimio i kako Čović govori Rimac da treba riješiti ispit za njegova brata...

11.12.2021.
9:45
Jurica Galoić/Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Hrvoje Čović, bivši ravnatelj Carinske uprave kojeg je USKOK snimio kako Josipi Rimac govori da treba riješiti ispit za njegova brata i koji je zbog toga pod istragom, od ponedjeljka je zamjenik ravnatelja Carinske uprave.

Potvrdila je to Carinska uprava Jutarnjem listu u kojem objašnjavaju da je privremeno raspoređen na službeničko radno mjesto zamjenika ravnatelja Carinske uprave na određeno vrijeme i najdulje na šest mjeseci "s obzirom na dugogodišnje radno iskustvo u radu Carinske uprave, od carinika, inspektora, pomoćnika pročelnika, pročelnika, pomoćnika ravnatelja i na koncu ravnatelja Carinske uprave te odgovarajuća znanja nužna za obavljanje poslova iz djelokruga Središnjeg ureda Carinske uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon što je protiv njega USKOK otvorio istragu, Vlada nije smijenila Čovića s čela Carinske uprave, nego je na toj poziciji ostao još osam mjeseci, dok mu 28. travnja ove godine nije istekao mandat.

Policija je, inače, po nalogu USKOK-a snimala Josipu Rimac, pa je tako snimljena Čovićeva poruka Rimac sa "malom malom molbicom", jer je njegov brat, koji radi u Gradu Vinkovcima, trebao polagati državni ispit pa joj šalje poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Josipa, moj mlađi braco Mate... Ona mu je odgovorila: "OK".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo