BIVŠI DIREKTOR JAVNE TVRTKE: /

'Platio sam pola milijuna kuna donacije za HDZ, no to im nije bilo dosta'

Image
11.5.2017.
7:23
VOYO logo

Preko Fimi medije, kako sumnja USKOK, iz državnih tvrtki izvučeno je oko 70 milijuna kuna za crne fondove HDZ-a, a novac je isplaćivan na temelju faktura za poslove što ih Fimi media nikada nije obavila ili je pak napuhala cijene svojih usluga.

Nemoguća uplata preko računa

Prema Fabekovim riječima, Barišić je očekivao da Gredelj uplati barem milijun kuna, no tadašnji direktor objasnio mu je kako to neće biti moguće izvesti preko računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'No, obećao sam da ću pokušati doći do novca preko drugih tvrtki', dodao je Fabek koji je na kraju i predao 500 tisuća kuna Barišiću. Radilo se o novcu što je izvučen uz pomoć kooperanata tvrtke Gredelj.

'Time nisu bili zadovoljni pa sam pozvan na sastanak kod premijera. Tamo su bili Božidar Kalmeta, Barišić i Damir Polančec. Rečeno mi je da bih mogao biti odmah smijenjen s čelnog mjesta tvrtke, no s obzirom na to da sam imao dobre rezultate Sanader mi je poručio da će mi dati samo žuti karton', prisjetio se Fabek dodajući kako je kasnije uz pomoć sada već pokojnog Ivana Lasića prikupio još deset tisuća eura donacije za stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Sanaderu nije bilo dosta samo pola milijuna kuna'

Image

'Sanaderu nije bilo dosta samo pola milijuna kuna'

Govori li Antun Fabek istinu?

Za to nikada nije dobio zahvalnicu, no ne zna je li ona možda izdana na Lasićevo ime.

Obrana je nakon ovih Fabekovih riječi uložila niz prigovora na njegovo svjedočenje. Odvjetnik Ive Sanadera ustvrdio je kako nije točno da mu je bivši premijer na sastanku prijetio smjenom, dok je Barišićev branitelj uložio prigovor na tvrdnju da je tadašnji šef carine inzistirao na uplati donacije za stranku. I sam Barišić bio je iznimno nezadovoljan onim što je čuo od Fabeka, zamjerivši mu što je tijekom procesa dao već tri različita iskaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo