Kolinda Grabar-Kitarović /

Bivša predsjednica demantirala odustajanje od ureda: 'Ne znam tko i zašto plasira takve priče'

Image
Foto: pixsell

Ističe kako trenutno radi od kuće kao i mnogi drugi i da nema potrebe za posebnim uredom

16.4.2020.
17:36
pixsell
VOYO logo

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović demantirala je danas objavu N1 prema kojoj je zbog koronakrize i potresa u Zagrebu trajno odustala od ureda koji je zatražila od države. Poručuje kako u uvjetima epidemije nije razgovarala niti namjerava razgovarati s Vladom o svom budućem uredu, no drži da bi, kada kriza prođe, zbog ugleda države trebala imati skroman ured iz kojeg bi sa svojim međunarodnim kontaktima mogla raditi projekte u korist Hrvatske.

"Ne znam tko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u uvjetima epidemije treba uopće razgovarati o tome?", odgovorila je Grabar-Kitarović Večernjem listu na pitanje je li točno da je odustala od Ureda bivše predsjednice. Ističe kako trenutno radi od kuće, kao i mnogi drugi, i nema potrebe za posebnim uredom. No, mnogi je, kaže, ovih dana pokušavaju kontaktirati, a država ispada neozbiljna kada ona kontakte kao bivša predsjednica održava putem privatnog maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, N1 je izašao s informacijom da je bivša predsjednica odustala od ureda, među ostalim i zbog epidemije koronavirusa i potresa.

"Vlada je Kolindi Grabar-Kitarović, na njezin zahtjev 20. veljače dodijelila ured u Visokoj ulici, no nakon potresa ured u toj državnoj rezidenciji više nije statički siguran niti je, kaže izvor blizak predsjednici za N1, Grabar-Kitarović više zainteresirana za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović odustala je od reprezentativnog prostora za primanje stranih i drugih gostiju, radi od kuće i bavi se, među ostalim, pripremama za razne konferencije. Sada to radi online, za što je dovoljno održavanje web stranice i društvenih mreža te mora još riješiti pitanje službene korespondencije koja se mora zaprimati i evidentirati na jednom mjestu.

Bivša predsjednica nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator", pisao je N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo