VESNA PUSIĆ ODGOVORILA PREDSJEDNICI: / 'Ta njena izjava je svjesno plasiranje laži u javnost'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček
10.3.2017.
12:06
PIXSELL, Patrik Maček
VOYO logo

"Insinuacije koje su objavljene u Večernjem listu kao izjava Predsjednice Republike, vezane uz kupnju zgrade za hrvatsku misiju pri EU-u u Bruxellesu, su neistinite. U toj izjavi predsjednica sugerira kako je bilo nepravilnosti pri kupnji navedene zgrade, koje DORH mora prioritetno ispitati.

‘ZNAM I JA NEKE SLUČAJEVE, ALI…’ Konačno otkriveno na što je predsjednica mislila s kontroverznom izjavom o istragama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori oko te zgrade u Bruxellesu započeti su mnogo prije mandata vlade u kojoj sam je bila u MVEP-u. U mom mandatu uspjeli smo kupiti tu zgradu za nekoliko milijuna eura manje od originalne cijene o kojoj se prvotno pregovaralo. Kao članica EU-a Hrvatska ima potrebu za zgradom Misije koju prije članstva nije imala. Iz tog razloga su započeti pregovori o kupnji više godina prije članstva, a uspješno su okončani upravo kad se potreba za njom pretvorila u nužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve procedure su objavljene lege artis. Prilagodba zgrade je bila potrebna, kao uostalom i prilagodba bilo koje druge zgrade koja se može kupiti, s obzirom na to da je uvijek potrebno organizirati prostor, razdvojiti uredske prostorije i privesti je specifičnoj svrsi Misije RH pri EU-u. Taj posao se odvija izuzetno sporo, što je bio problem i u mom mandatu kad sam opetovano inzistirala da se posao ubrza pa i delegirala dodatne službenike da rade na tom poslu kako bi se cijeli proces ubrzao.

Insinuirati kako se tu radilo o kriminalu ima isključivu svrhu plasirati laž u javnost", napisala je Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo