NASTAVLJENA KAMPANJA /

Bitka za Pantovčak: Predsjednica širokog osmjeha, Milanović o plaći od 7500 franaka, a Škoro o Račanu

Predsjednički kandidati ne propuštaju našaliti se na račun protukandidata, ali ni na svoj vlastiti

5.10.2019.
20:34
VOYO logo

Igre za Pantovčak u punom su jeku. Predsjednički kandidati ne propuštaju našaliti se na račun protukandidata, ali ni na svoj vlastiti.

Predsjednica je sinoć pozvala na široki, a ne blagi osmijeh, Zoran Milanović ironično obećava plaće od 7500 švicarskih franaka,dok Miroslav Škoro ne bi zabranio Za dom spremni za zastavama HOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednički folklor ide dalje - svaki od kandidata u svom filmu i na svojoj turneji. Aktualna predsjednica tako se sinoć na danima turizma u Osijeku osvrnula i na svoj blagi smiješak.

"Osmijeh na lice i to ne blagi nego široki osmijeh. Osmijeh otvara sva vrata i osmijeh je doista ono što jesmo", poručila je Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam sumnjala u potporu HDZ-a"

Smije li joj se tko iza leđa u redovima HDZ-a glavno je pitanje. Potporu vrha stranke ima, a sama vjeruje da podrške cijele stranke i članstva u kampanji i izborima neće nedostajati. "Ja nikada nisam sumnjala u potporu HDZ-a", kaže predsjednica. 

A sad se sumnja je li predsjedničina izjava "Hrvatska po mjeri čovjeka" njezin slogan ili nije i je li taj slogan onda ukraden ili nije. Pa je to pitanje sustiglo i premijera. "To što je kazala u govoru, to ne znači da je slogan. Ja bih volio da skrutinirate razne prilično bizarne izjave brojnih drugih pa da im poklonimo ekskluzivitet na to", kazao je premijer Andrej Plenković.

"Želite li da vam obećam plaću od 7500 franaka?"

Predsjedničine izjave u Zadru danas je komentirao i njezin protukandidat Zoran Milanović. On se pak dotaknuo prosječne plaće od 7500 kuna koju je spomenula u govoru na dan objave kandidature. "Stvari koje ne mogu ispuniti, a posebno stvari za koje znam da ne mogu ispuniti, a gledam vas u oči i nestajem u noći, neću vam nikad reći. Imate sad predsjednicu koja je obećala svašta. Želite i da vam obećam plaću od 7500 švicarskih franaka", kazao je Milanović. 

Miroslav Škoro danas je bez protokola, ali je dao intervju za HINA-u u kojoj tvrdi da nije ničiji projekt. Obrušio se na predsjednicu rekavši da iza sebe nema nikakvih rezultata. Zabranio bi pobačaj, a smatra da istospolni parovi ne bi trebali posvajati djecu. Osvrnuo se i na pozdrav Za dom spremni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj pozdrav stoji na službenim insignijama HOS-a kao legalne vojne formacije iz Domovinskog rata koja se borila za demokratsku Hrvatsku. Imam osjećaj da se inkriminiranjem tog pozdrava, koji čak ni pokojnom Ivici Račanu nije naročito smetao, želi baciti ljagu na HOS, a time i na cijelu Hrvatsku vojsku i Domovinski rat. Takvo što ne smijemo dopustiti", rekao je Škoro.

Igre prijestolja za Pantovčak se nastavljaju, kandidati su u obilasku Hrvatske pa će se tako Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović mimoići u Kastvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo