PORUKE IZ DUBROVNIKA /

Bitka za HDZ sve oštrija: 'Stranka ćemo biti svi mi, a ne predsjednik koji donosi odluke na svoju ruku'

Bez obzira na borbu za pozicij, svi imaju identičan stav - stranka mora biti jedinstvena jer slijede parlamentarni izbori

3.2.2020.
21:00
VOYO logo

Pripreme za unutarstranačke izbore u vladajućem HDZ-u u punom su jeku. Retorika je sve oštrija pa tako Plenkovićev izazivač Kovač šefu stranke poručuje: "Kada pobijedim, neće bitisamovolje kako je to sada".

U Plenkovićevutimu vidi se šef Kluba zastupnika, a poruke ministara i aktualnih i bivših glase: "Stranka mora biti jedinstvena jer slijedi borba za parlamentarne izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori u HDZ-u održat će se 15. ožujka, po načelu jedan član - jedan glas, ali ovaj put ne i jedan kandidat.

U Dubrovniku, šef HDZ-a sjedio je u prvom redu, Plenkovićevi izazivači odmah iza njegovih leđa. Svi zajedno na Festi svetog Vlaha. Za tri dana sastaje se Predsjedništvo i Nacionalno vijeće nakon čega će biti raspisani unutarstranački izbori. Andreju Plenkoviću za sada se suprotstavlja trojni pakt - Kovač-Stier-Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi sigurno ga nećemo dijeliti i donositi odluke na svoju ruku kao Plenković s ratifikacijom Istanbulske, da nikog nije pitao. Stranka ćemo biti svi mi, a ne predsjednik koji negdje sjedi, razmišlja o životu i donosi odluke na svoju ruku", rekao je Miro Kovač, član Središnjeg odbora HDZ-a.

Oglasio se na to i predsjednik HDZ-a.

"Imat ćemo tu unutarstranačku kampanju pa ćemo otvoriti karte do kraja da vidimo tko je što napravio na kojem planu", kazao je Plenković.

"Situacija u kojoj bi premijer izgubio čelno mjesto u stranci, ali odradio mandat u Vladi, ne bi bila ni nova ni neobična", smatra Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada će raditi svoje do redovnih izbora i projekti... idu dalje. Imate u Njemačkoj, primjerice, situaciju da Angela Merkel nije predsjednica CDU-a, izgubila je povjerenje..."

Za potpredsjedničko mjesto, izgledno je, natjecat će se šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam Plenkovićevu potporu jer da je nemam, ne bih bio šef kluba. Jednako tako, on ima mojupotporu od prvog dana. Otvoren sam za kanidaturu, o tome ćemo imati još nekoliko sastanaka", naglasio je Bačić.

Potpredsjednici stranke Oleg Butković i TomislavTolušić s istoka Hrvatske poručuju da imaju ambicije, ali taje koje ih dužnosti zanimaju. Isto tako, još se čeka službena objava kandidatura bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Baš kao i jasan odgovor Plenkovićeva zamjenika Brkića - za koje će se mjesto natjecati, ali i koga će podržati.

Tijekom 1048. Feste svetog Vlaha premijera su u stopu pratili njegovi oponenti, a njih naš reporter Boris Mišević. Što je sve otkrio, pogledajte u njegovu javljanju uživo iz Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo