Lovro Kuščević / 'Bilo tko da se povezuje s aferama, ne samo gospodin Brkić, njemu nije mu mjesto u HDZ-u'

Image
Foto: Pixsell

"HDZ-u je stalo da se proces dovede do kraja i da se što prije dozna tko je što radio i tko je naručivao sms-ove", rekao je Kuščević

20.2.2019.
10:26
Pixsell
VOYO logo

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je aferu SMS i ulogu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića u njoj.

"HDZ-u je stalo da se proces dovede do kraja i da se što prije dozna tko je što radio i tko je naručivao sms-ove, dakle da se stvar dovrši do kraja. Brkić je zamjenik predsjednika HDZ-a i ako ga nema u aferi, onda ga nema u aferi. Ukoliko se bilo tko povezuje s aferom, ne samo gospodin Brkić, nego bilo tko da se povezuje s aferama onda mu nije mjesto u HDZ-u. Pričekao bih da se sve dovrši", rekao je Kuščević novinarima prije užeg kabineta Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li se nešto promijenti, rekao je: "Ne znam, ne sudjelujem u postupku. Ja zaista niti nadzirem niti kontroliram rad USKOK-a, DORH-a, policije ili bilo čiji.  Ukoliko je bilo koji član HDZ-a povezan s ikakvom aferom onda mu nije mjesto u HDZ-u. Ja vidim da gospodina Brkića tu nema i to me raduje."

Podsjetimo, DORH je podignuo optužnicu, a osječki Županijski sud produljio pritvor osumnjičenicima u tzv. "aferi SMS", bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi i bivšem vozaču ministra poljoprivrede Blažu Curiću, koje Uskok tereti zbog spriječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu. Curić, inače vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i kum Milijana Brkića, je uhićen 26. rujna u Zagrebu, a osumnjičen je da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo