BEROŠ POSLAO APEL HRVATIMA I TURISTIMA: / 'More i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski i držanja distance!'

Image

'Apeliramo da more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance i u onim okolnostima kada je u tijeku godišnji odmor'

14.8.2020.
17:30
VOYO logo

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno 208 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je ministar zdravstva Vili Beroš apelirao na sve hrvatske građane i turiste da se pridržavaju mjera te da godišnji odmor ne poništava obavezu nošenja maski, javlja N1.

"Turistička sezona je u punom zamahu, oko 900.000 gostiju je u Hrvatskoj pa je i porast broja COVID pozitivnih očekivan, a s obzirom da se na godišnjim odmorima ljudi ponašaju opušteno, ponovno apeliramo da more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance i u onim okolnostima kada je u tijeku godišnji odmor", poručio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOVENCI SU ZABRINUTI: /

'Sve je više importiranih slučajeva iz Hrvatske. Nitko neće biti talac neodgovornih noćnih zabava'

Image
SLOVENCI SU ZABRINUTI: /

'Sve je više importiranih slučajeva iz Hrvatske. Nitko neće biti talac neodgovornih noćnih zabava'

Poznata žarišta

Dodao je da novim mjerama djeluju na poznata žarišta koja su stavili pod nadzor, da je trend uzlazni, ali da znaju zbog čega je takav. "Nema nepoznatih situacija jer smo informirani s terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida. Očekujemo da mjere dovedu do smanjenja broja zaraženih, ali isto tako puno je toga na osobnom odabiru i ponašanju svakog građanina i turista, naročito mladih koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku."

Beroš uvjerava da nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, kao i da pomno prate stanje na terenu. Očekuju, kaže, punu ozbiljnost i naših građana i stranih turista da poštuju sve mjere samozaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kući se treba vratiti punih baterija, ali i u punom zdravlju, zato molim roditelje i apeliram na sve mlade iz koje god države da dolaze, neka pripaze na ponašanje i drže se mjera koje su internacionalne i iste u svim zemljama. Tako će se smanjiti širenje zaraze i kod nas, ali i po povratku u svoju zemlju", rekao je ministar Beroš za N1.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo