BEROŠ OTKRIO RAZLIKU IZMEĐU KAFIĆA I ŠOPING CENTARA PA DODAO: / 'Razmišljamo i da njih zatvorimo; Očekujem bolje ponašanje'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Svi zdravstveni djelatnici daju enorman doprinos i to mora biti vrednovano,

3.12.2020.
13:22
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskoj je danas najveći broj zaraženih u 24 sata od početka epidemije, 4534 novooboljelih. Umrlo je 48 ljudi. Ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu novinarima nakon sjednice Vlade.

Premijer Plenković na početku je sjednice rekao kako pandemija ne jenjava te da se broj zaraženih u Hrvatskoj utrostručio u posljednjih pet tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš je rekao da je boravak u zatvorenim prostorima kriv za širenje virusa jer se stvara aerosol te da treba prozračivati prostorije. On vjeruje da će mjere djelovati. "Teško je reći koliko će broj rasti, to ovisi o tome hoće li mjere polučiti rezultate", kazao je Beroš.

Upitan da komentira izjavu nadbiskupa Bozanića o tome da su mjere za crkve nelogične, s obzirom na to da 25 ljudi u katedrali i maloj crkvi nije isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razmišljamo o svim mjerama'

"Naravno da okolnosti u većim i manjim prostorima nisu iste, ali zadaća nam je smanjiti mogućnost širenja virusa u svakoj situaciji", rekao je Beroš i dodao da se razmišlja o svim restrikcijama, pa tako i o zatvaranju šoping centara jer u njima cirkulira velik broj ljudi.

No, kaže, nije isto kao kad sjede u kafićima jer u centrima hodaju i šeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi zdravstveni djelatnici daju enorman doprinos i to mora biti vrednovano, radimo na odluci koja bi idući tjedan trebala biti na Vladi kojom ćemo pokušati stimulirati sve one koji rade s Covid bolesnicima.

Očekujem da uz naše bolje ponašanje i rezultati budu bolji, ali naravno da ako ne budu da ćemo učiniti sve kako bismo zaštitili zdravlje naših građana", kazao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo