BEROŠ NE ZNA IMA LI KOJA EUROPSKA ZEMLJA S LIBERALNIJIM MJERAMA OD NAŠIH? / 'Mislim da ne odudaramo od Europe...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kaže kako epidemiolozi svakodnevno razmišljaju o novim mjerama

13.11.2020.
20:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mnogi građani zbunjeni su, a neki i revoltirani odlukom Vlade i Stožera da se u Vukovaru održi Kolona sjećanja s čak 500 sudionika. Oslanja se, ponovno, na svijest i odgovornost građana da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Ministar Vili Beroš rekao je da još nije odlučeno tko će sve iz Vlade ići u Vukovar. "Ono što je najvažnije glede obilježavanja jest da se građanima omogući obilježavanje obljetnice na adekvatan način. Ako odredimo adekvatan epidemiološki okvir tako se omogućuje da sve prođe adekvatno", rekao je Beroš u Dnevniku Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tražimo balans'

Ministar tvrdi kako su mjere koje su trenutno na snazi dobro izbalansirane. "Mislim da naša epidemiološka situacija, bez obzira na mjere, ne odudara od epidemiološke situacije bilo gdje u Europe, a nemamo tako stroge i restriktivne mjere. Tražimo balans između gospodarskih aktivnosti i očuvanja zdravlja", poručio je Beroš te dodao kako "ne znamo što nas čeka u budućnosti".

Kaže kako epidemiolozi svakodnevno razmišljaju o novim mjerama. Upitan koja još europska zemlja ima mjere liberalne poput Hrvatske, Beroš odgovara kako je to pitanje za epidemiologe. Novinarka je upitala znači li to da ministar u ovom trenutku ne zna koja zemlja ima liberalnije mjere, Beroš je ponovio: "To je pitanje za epidemiološku struku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolozi u planovima

Što se tiče antigenskih testova koje je testirala Slovačka na cijeloj populaciji, ministar kaže kako epidemiolozi u dogovoru s gradskim epidemiolozima planiraju kako i što dalje.

Osvrnuo se i na stanje u KB Dubrava koju je nazvao srcem borbe protiv koronavirusa. "Bilo je određenih propusta u funkcioniranju, određenih pojedinačnih interesa ili diverzija, međutim to smo prepoznali na vrijeme. Vlada je rekla svoje, promijenjeno je Upravno vijeće i postavila je novog v.d. ravnatelja i mislim da je okrenuta jedna nova stranica. Zadovoljstvo je vidjeti kako Dubrava u novim okolnostima širi duh zajedništva", rekao je Beroš te dodao kako je danas KBC Zagreb preuzeo intenzivnu zonu odgovornosti, a isto će ovih dana naprviti i KBC Sestre milosrdnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je otkrio i kako su u Dubravu na ispomoć stigli i zdravstveni djelatnici koji nisu usko vezani uz plućne bolesti, već i djelatnici intenivne, anesteziološke i drugih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo