AFERA AGROKOR /

Bernardić žestoko o novim mailovima: 'Plenkovićevi prijatelji su si osigurali stotine milijuna kuna'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Novi mailovi potvrđuju sve što smo govorili mjesecima, rekao je šef SDP-a Davor Bernardić

23.10.2018.
13:16
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nove informacije o aferi Agrokor uzdrmale su hrvatsko političko nebo. Nakon što je N1 danas objavio nove i do sada nepoznate e-mailove koje su izmijenili Martina Dalić i Branimir Bricelj, i to 30. ožujka 2017. godine, na dan kad se Ante Ramljak susreo s predstavnicima fonda Knighthead te samo jedan dan uoči usvajanja prijedloga zakona na sjednici Vlade, stigla je i reakcija šefa SDP-a Davora Bernardića.

Na press konferenciji u Zagrebu, Bernardić je žestoko napao Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi mailovi potvrđuju sve što smo govorili mjesecima. Potvrđuju da smo bili u pravu, cijeli zakon je namještaljka, omogućila je Plenkovićevim prijateljima stotine milijuna kuna. Grupa Plenkovićevih prijatelja, na čelu sa Šavorićem, u tajnosti je oblikovala Lex Agrokor. Izvuklo se stotine milijuna kuna. Ovo je konačna potvrda da su kroz pisanje pomogli lešinarskom fondu Knighthead, omogućili su mu da masno zaradi. To je trgovanje povlaštenim informacijama.

Ta skupina savjetnika je izbacila nadzor i kontrolu Ramljaka iz zakona o Agrokoru, tu je već i kaznena, a ne samo politička odgovornost. Podsjetiti ću Glavnog državnog odvjetnika da je Plenković to priznao kad je pozvao savjetnike da vrate novac. Novac, naravno, nikad nije vraćen", kazao je lider SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što radi DORH?

"Iz svega navedenog jasno je da je ovo pitanje za DORH, šta oni rade? Dopisa je sve više, a Državi odvjetnik ne čini ništa? Zašto? Jel nekoga štiti? Koga? Plenkovića? Odgovornost je samo na njemui, a on ne čini ništa, dok građani gube povjerenje u institucije i napuštaju našu zemlju. 

U ovom trenutku je jasno da je reakcija DORH-a kao u slow motionu, dok DORH reagira, odgovorni su već u Londonu ili Međugorju, u normalnoj zemlji to tako ne bi trebalo biti", zaključio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo