kritike su sve glasnije / Bernardić sve više na udaru unutarstranačke oporbe, Bauk tvrdi: 'Moguće je da se izvještajna konvencija SDP-a pretvori u izbornu'

U medijima se pojavila informacija da su Bernardićevi najbliži suradnici Komadina i Ostojić digli ruke od njega

25.1.2018.
16:06
VOYO logo

Tenzije u najvećoj oporbenoj stranci SDP-u, potaknute niskim rejtingom u javnosti i neobičnom kampanjom čelnika Davora Bernardića u obranu slobode govora i satire, u četvrtak su u Saboru komentirali neki istaknuti članovi, pri čemu je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk rekao kako je teoretski moguće da se izvještajna konvencija stranke, koje se očekuje sredinom veljače, pretvori u izbornu konvenciju.

Bauk: Hrabar sam ali ne toliko da bih predviđao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po ovom što možemo vidjeti u medijima bilo bi vrlo hrabro reći da se to neće dogoditi. Ja jesam hrabar, ali da bih bio toliko hrabar i to predvidio, ne bih. Dakle, teoretski je moguće da se to dogodi, ali i da se ne dogodi", kazao je Bauk na upit očekuje li da se konvencija pretvori u izbornu.

"Promjene u SDP-u teoretski su moguće u svakom trenutku na način predviđen Statutom. Mi smo demokratska stranka i promjene su moguće, a hoće li se dogoditi, to je stvar predviđanja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Bernardić na čelu SDP-a napravio više štete ili koristi Bauk je neodređeno odgovorio kako je on "legalan predsjednik i radi svoj posao, a rezultati tog rada mogu se vidjeti na rejtingu u anketama ili na izborima. Kada govorimo o rejtingu stranke, u ovom je trenutku nešto niži nego kada je Bernardić izabran, a što se tiče izbora, nije ih bilo pa ne možemo komentirati".

I član Predsjedništva Bojan Glavašević ocjenjuje da postoji mogućnost traženja opoziva Bernardića "ako delegati na konvenciji budu nezadovoljni i žele otvoriti tu temu". Hoće li se to i dogoditi, nije htio spekulirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašević: Ne igram dvorske igre

"Činjenica je da nezadovoljstvo u stranci postoji, ali to nije novost, to znamo već neko vrijeme, o tome su mnogi članovi govorili. No, ne mogu nagađati što će biti na konvenciji", rekao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući medijske spekulacije da su Bernardićevi najbliži suradnici Zlatko Komadina i Rajko Ostojić digli ruke od njega i traže njegova nasljednika, Glavašević je ustvrdio kako on "ne igra dvorske igre i o tome saznaje samo čitajući novine".

"Nije posebna tajna da sam, zajedno s još nekoliko kolegica i kolega, unutarstranačka oporba predsjedniku, ali to ne znači da nisam konstruktivan, da nisam voljan prihvatiti njegove ideje i raditi na njima", rekao je napomenuvši da je nakon nedavnog team-buidlinga preuzeo vođenje radne grupe za kulturu i medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li dobro da se predsjednika smjenjuje ili bi bilo bolje da sam osjeti kada treba otići, Glavašević je uzvratio da bi "svatko tko djeluje u politici trebao imati razvijen osjećaj osobne odgovornosti i osobne procjene situacije".

Glasovac: Ne radim za Bernardića ni SDP nego za ljude

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnica Sabina Glasovac istaknula je da Bernardić ima njenu podršku u smislu da će uvijek pomoći u radu i pokušati da stranka što bolje prođe kod birača, da stavovi, politike, principi i rješenja koje nude budu kvalitetni i jasni.

"Ne radim za Bernardića, kao nijedan od saborskih zastupnika, ne radimo čak ni za SDP nego za ljude jer smo izabrani saborski zastupnici. Ja za Davora nisam glasala, ali to je u ovom trenutku nevažno jer plaću primam da radim za građane. Želim SDP kojemu će ljudi vjerovati, jer će u nama vidjeti izlaz i branu nekim pojavama u društvu u kakvom ne želimo živjeti", kaže Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinit će sve što može kako bi SDP izašao iz krize, međutim, nije sigurna da stranka može svoje probleme i vraćanje povjerenja građana riješiti samo promjenom čelnog čovjeka, jer misli da je problem dublji.

"Moramo se suočiti sami sa sobom i detektirati, ako je taj problem Davor Bernardić, ja bih bila jako sretna, ali mislim da nije i probleme moramo rješavati puno temeljitije", zaključila je Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo