BERNARDIĆ STAO IZA MILANOVIĆA: /

'To je bio normalan službeni put, pustite čovjeka na miru'

Image
1.2.2017.
19:14
VOYO logo

Milanovićev zahtjev za zamrzavanjem mandata od 1. ožujka zaprimljen je u Saboru u srijedu ujutro.

"Zoran Milanović je najavio da će se povući još u rujnu, sada to i formalno radi i prema tome, u kontaktu smo bili, obavijestio me, sve je napravio sukladno našem dogovoru i ja u tome više zaista ne vidim nikakav problem", izjavio je Bernardić novinarima u Saboru, dodavši kako je svejedno počinje li zamrzavanje 1. ožujka ili 27. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit tko bi ga mogao zamijeniti, Bernardić je kazao da će se o tome odlučiti stranka i da ima više kandidata. "Ima više kandidata, svi koji su bili na listi prve izbore jedinice vodeći računa o ravnomjernoj zastupljenosti Grada Zagreba i Zagrebačke županije koje čine 1. izbornu jedinici", rekao je.

Put u Albaniju

Bernardić je komentirao i Milanovićev put u Albaniju kazavši da je to bilo normalan službeni put. "Tu je putni nalog, riječ je o službenom putu, posjetu Ediju Rami, predsjedniku Socijalističke partije Albanije i razgovoru oko integracije regije u Europu. Prema tome, sasvim normalna stvar, sasvim normalan put, sasvim normalni troškovi", izjavio je, ocijenivši da obračunavanje s Milanovićem šteti cijelom SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to na štetu cijelog SDP-a. Mislim da je vrijeme da čovjeka pustimo na miru, da ga mediji puste na miru", rekao je.

O curenju dokumenata iz SDP-a o putu u Albaniju Bernardić je kazao da je o tome jedan novinar iz 24expressa poslao upit još prije dva mjeseca, tvrdeći da posjeduje službene naloge, ali da se priča tek danas pojavila u medijima. "Što se tiče dokumenata, dolaskom novog poslovnog direktora i novog tajnika stranke neke procedure su sad puno jasnije nego što su bile. Ali ne mogu garantirati i odgovarati za onaj period prije", rekao je.

Jutarnji list danas piše da je Milanović samo 4 dana nakon gubitka izbora na račun SDP-a odletio u Albaniju "tražiti novi posao" navodeći podatke iz putnih naloga i računa.

Unutarstranačke svađe

Na upit o svađama unutar SDP-a, Bernardić je kazao kako on ne vidi nikakve svađe, već samo različita mišljenja i da je to sasvim normalno za SDP. "Svima savjetujem da puno više energije, entuzijazma, elana ulože u to da pomognemo našim ljudima u pripremi za lokalne izbore", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio otkriti ime kandidata za gradonačelnika Zagreba, ustvrdivši da će SDP odluku o tome donijeti u zakonskom roku.

Financijski problemi u SDP-u, kazao je, manje su ozbiljni nego stanje državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SDP-a komentirao je i prepopruke Vijeća za gospodarska pitanja koje je danas predstavila predsjednica Republike. "Nisam ih još vidio ali mislim da je trajalo godinu i pol dan. Ako je to trajalo godinu i pol dana, sigurno je genijalno", izjavio je.

Saborsku raspravu o ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, kao je kazao, očekuje, u roku 30 dana.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike