ne isključuje potporu / Bernardić: 'Od Milanovića još nisam čuo da je izrazio želju da bude predsjednički kandidat SDP-a'

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

'O tome tko će biti kandidat, razgovarat ćemo u stranci', poručuje šef SDP-a

28.1.2019.
7:31
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u intervjuu za Večernji list komentirao je povratak Ive Josipovića u SDP, a također je otkrio i da ne isključuje mogućnost potpore Zoranu Milanoviću ako se on odluči kandidirati za predsjednika države. 

"Povratak Ive Josipovića u staro jato plod je naše dugogodišnje uspješne suradnje. On je istinski socijaldemokrat. Izuzetno ga cijenim kao čovjeka i političara. I on ima svoje zasluženo mjesto u SDP-u. I siguran sam da će dati veliki doprinos u daljnjem jačanju socijaldemokracije u Hrvatskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odluku ćemo donijeti nakon europskih izbora'

U našim razgovorima ni jednom riječju ni jednog trenutka nisu postavljani nikakvi uvjeti, a pogotovo nisu – kako se špekulira u javnosti – o podršci njegovoj eventualnoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske. Što se Zorana Milanovića tiče, od njega još nisam čuo da je izrazio želju da bude kandidat. 

To je osnovni uvjet za daljnje razgovore. Svatko tko je član SDP-a ima pravo najaviti kandidaturu. O tome tko će biti kandidat, razgovarat ćemo u stranci, a odluku ćemo donijeti nakon europskih izbora. SDP kao najjača opozicijska stranka mora imati svog kandidata", kazao je Bernardić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo