BERNARDIĆ NA SVE VEĆIM ISKUŠENJIMA: /

Njegovi protivnici u SDP-u čekaju prvi povod da ga smijene

Image
6.3.2017.
22:09
VOYO logo

"HNS pozivamo da nam se pridruže kao god žele, kad god mogu, kad god hoće. Ja na to ne bih gledao kao na odbijanje", poručio je Bernardić. Na to je, kako piše RTL, šef HNS-a Ivan Vrdoljak putem Facebooka odgovorio: "Pozdravljam okupljanje manjih stranaka na ljevici jer Hrvatskoj treba jaka socijaldemokracija, kao što joj treba i snažan građansko-liberalni centar. Na lokalnim izborima trebaju jaki kandidati i jaki program. Sve će biti dobro."

SDP postavlja uvjete HNS-u za podršku Mrak Taritaš

SDP i HNS još nemaju čvrst dogovor oko SDP-ove podrške HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba Anki Mrak Taritaš, a danas je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina poručio HNS-u da je neće ni podržati bez nacionalnog dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP u Zagrebu neće podržati Anku Mrak Taritaš ako se prije toga ne potpiše strateški dogovor o suradnji SDP-a i HNS-a na razini cijele Hrvatske, u svim lokalnim jedinicama gdje je suradnja moguća", poručio je Komadina.

SDP je očito u nevolji u Zagrebu uoči lokalnih izbora, no čini se da je i Bernardić u nevoljama unutar stranke koju vodi. RTL piše kako njegovi unutartranački neistomišljenici već teško skrivaju koliko ga ne prihvaćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE IMA SVOJU CIJENU: /

Komadina otkrio uvjet pod kojim će SDP podržati Mrak-Taritaš u Zagrebu

Image
SVE IMA SVOJU CIJENU: /

Komadina otkrio uvjet pod kojim će SDP podržati Mrak-Taritaš u Zagrebu

Milanovićevci 'vrebaju' Bernardićev izborni fijasko?

Stječe se dojam da tzv. milanovićevci u SDP-u čekaju ishod lokalnih izbora i mogući Bernardićev fijasko.

"Naravno da politička budućnost svakoga tko je u politici ovisi o rezultatima. Apsolutno nitko od nas ne može pobjeći od odgovornosti, kako za rad u svojoj sredini, a tako što si više u hijerarhiji stranke tako i za rezultate u drugim sredinama", smatra potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Jedna od onih koja se u kuloarima već spominje kao buduća liderica stranke, zadarska SDP-ovka Sabina Glasovac, poziva pak da se ništa ne prejudicira.

"Ipak bih pričekala rezultate izbora i ne bih spremala ražanj dok je zec u šumi niti bih sada prejudicirala bilo kakvu potrebu za preuzimanjem odgovornosti", kaže ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić na čelu SDP-a dočekuje lokalne izbore na kojima njegovoj stranci ne prognoziraju baš sjajne rezultate, ali se prognozira da će njegovi oponenti u stranci iskoristiti već prvi povod da zatraže njegovu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo