Uzvraća na prozivke / Benčić: 'Zaključite nešto iz toga što bivši član uprave Holdinga ne staje pred novinare i ne odgovara na pitanja'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Možemo! rekla je da se s Vukovićem srela tek nakon njegove smjene. Komentirala je cijelu zavrzlamu koja je nastala

12.10.2021.
14:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić objasnila je za N1 da se sa smijenjenim predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Nikolom Vukovićem susrela tek nakon što su i on i Ante Samodol smijenjeni.

Podsjetimo. Prvo su dotična dva bivša člana uprave Holdinga smijenjena, a potom se u medijima pojavila špekulacija da je u njihovom imenovanju čak sudjelovao Dario Juričan. No, to je Vuković demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se dalje spominje jest navodni sastanak Benčić i Vukovića. Benčić taj sastanak potvrđuje, ali:

"Spominje me se u tom kontekstu nakon što su Samodol i Vuković razriješeni dužnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila sam poziv g. Juričana da se g. Vuković želi naći sa mnom. Rekla sam da se možemo naći kad bude razriješen dužnosti. Tako smo napravili. Došao je na sastanak. Unaprijed sam rekla da na tom sastanku ne može biti razgovora o toj odluci jer o tome ne odlučujem", kazala je Sandra Benčić.

"Razumijem da je bio povrijeđen"

Na pitanje koji je smisao sastanka s osobom koja više nije na dužnosti Benčić je rekla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš sastanak je bio nakon što je g. Vuković razriješen i nakon što mu je to priopćeno, to je bio moj uvjet. Na sastanak sam pristala jer sam vidjela da ima potrebu razgovarati, a želi nešto iznijeti, nije mi to problem čak i ako to podrazumijeva da dva sata moram sjediti da bi se on istresao. Razumijem da je tad bio povrijeđen."

Rekla je da su Vuković i Juričan u prijateljskim odnosima, što ne smatra spornim, da Juričan nije nikada bio član Možemo!, da ona i on ni na koji način nisu politički povezani, nego su naprosto poznanici odranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za molbu Vukovića za sastankom kazala je:

"Neka stane pred novinare"

"Ne vidim što je pogrešno ako me netko kao on zatraži sastanak. Da sam odbila, možda bi rekao da nitko s njim ne želi razgovarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vuković je manje više u tom razgovoru najavio da će se ponašati ovako kako se ponaša. No, rekla sam mu jasno da ja tu nemam utjecaja, ali da ga mogu saslušati o svemu. Nisam se dovela u situaciju da razgovaram o meritumu, odnosno o odluci koja se više nije mogla ni dovesti u pitanje", dodala je.

O transparentnosti i lažima kazala je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vuković ne staje pred kamere za razliku od mene i gradonačelnika. Pitajte ga zašto nije bilo komunikacije između članova Uprave. Ja mislim da se nešto da zaključiti iz toga što on ne staje pred novinare i ne odgovara na pitanja."

Bi li se danas drugačije postavili kad su u pitanju Vuković i Samodol i je li to bila pogrešna odluka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali smo kriznu upravu"

"Ne možemo stvari tumačiti u kontekstu naknadnih okolnosti. Da smo znali da se ovako ponašaju, odluka bi možda bila drugačija. U tom trenutku je situacija u Holdingu bila takva da su morali postaviti kriznu upravu koja će stabilizirati Holding", odgovorila je.

"U kontekstu svih ovih napada ne postoji nijedna konkretna pritužba da postoji neka nezakonitost, nego se stvaraju insinuacije na koje se lijepe neki politički akteri i neke interesne grupe. Takvih napada će biti još, ali gradska će se uprava tome odupirati. Mi ćemo to izdržati. Ali neću dozvoliti da mi se kao teret stavlja činjenica da odgovaram na poziv na sastanak", zaključila je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno posredovanje Juričana između Samodola i Vukovića te Benčić spominjao je jučer CIOS Petra Pripuza u priopćenju o pokretanju zahtjeva za ovrhom Zagrebačkog holdinga:

Pripuz i njegovo spominjanje Benčić

"Iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude - očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom na to da ih je 'gradonačelnik svemira' Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripuz je inače optužen u predmetu "Agram" da je s Milanom Bandićem, Slobodanom Ljubičićem i još nekolicinom sudjelovao u malverzacijama s hitnim zbrinjavanjem otpada s Jakuševca, koje je dodijeljeno Pripuzovoj tvrtki, iako, tvrdi USKOK, za to nije bilo potrebe, jer je postojala mogućnost zbrinjavanja tog smeća na drugi način.

Pripuz još od listopada 2014. negira sve navode optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo