što ranije / Bauk: Tražimo sjednicu Odbora za Ustav o ploči HOS-a zbog 'uznemirenja građana i nanošenja štete ugledu RH'

Image

'Nadamo se da će predsjednik Odbora to učiniti što prije, a još više se nadamo da sjednica neće biti niti potrebna, odnosno da će nas Vlada preduhitriti', stoji u objavi.

5.12.2016.
21:11
VOYO logo

Šestero članova Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zatražila je od predsjednika toga odbora da sazove sjednicu na temu postavljanja u gradu Jasenovcu spomen obilježja HOS-a za poginule u Domovinskom ratu na kojemu je i ustaški pozdrav.

Član Odbora Arsen Bauk objavio je u ponedjeljak na Facebooku da je više od trećine članova Odbora zatražilo, "zbog postupanja evidentno suprotnog izvorišnim osnovama Ustava, uznemirenja građana i nanošenja štete ugledu i interesima Republike Hrvatske" sazivanje sjednice Odbora na temu postavljanja ploče u Jasenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da će predsjednik Odbora to učiniti što prije, a još više se nadamo da sjednica neće biti niti potrebna, odnosno da će nas Vlada preduhitriti", stoji u objavi.

Objavlio je i faksimil dopisa, u kojemu predlažu Odboru da svojim zaključkom pozove Vladu da ukloni to obilježje i financira postavljanje novog obilježja poginulim pripadnicima 1. satnije "Ante Paradžik" Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) na kojemu neće biti ustaškog pozdrava Za dom spremni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev predsjedniku Odbora za Ustav, Poslovnik i poltički sustav Robertu Podolnjaku uputili su Peđa Grbin, potpredsjednik i članovi Arsen Bauk, Orsat Miljenić, Tomsilav Saucha i Siniša Hajdaš Dončić iz SDP-a te Vesna Pusić iz HNS-a.

Po Poslovniku Hrvatskog sabora, prijedlog za sazivanje sjednice radnog tijela može zatražiti najmanje  trećina članova, a predsjednik radnog tijela dužan je sazvati sjednicu najkasnije u roku od osam dana od dana zaprimanja zahtjeva ovlaštenog predlagatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo