gost rtl-a danas / Bauk: 'Siguran sam da nijedan naš ministar neće morati otići zbog sumnje na korupciju'

Arsen Bauk, bivši SDP-ov ministar gospodarstva, za RTL Danas je otkrio da bi izborne liste mogle biti objavljene 13. lipnja

3.6.2020.
18:34
VOYO logo

"HDZ kopira mjere koje je SDP predlagao u Saboru", tvrde članovi Restart koalicije na  predstavljanju programa "Gospodarska transformacija za novi početak".

Kažu da su već jednom pokazali kako se zemlja izvlači iz krize i spremni su to ponoviti jer je nadolazeća kriza veća od one iz 2008. Kao prve poteze ističu spas gospodarstva i poticanje investicija.

Arsen Bauk, bivši SDP-ov ministar gospodarstva za RTL Danas je otkrio da bi izborne liste mogle biti objavljene nakon sjednice Glavnog odbora stranke 13. lipnja. Na upit jesu li koordinatori ujedno i nositelji lista, Bauk je odgovorio: ''Otkad je ovaj izborni zakon, kooridinatori su osim u I. izbornoj jedinici bili prvi na listi, nema više nositelja, to se promijenilo. Hoće li biti tako, ne znam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk je aktivirao mandat u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije jer, kako kaže, nakon raspuštanja Sabora ima vremena biti u Skupštini, ali također ističe da kao županijski vijećnik želi da građani što prije čuju istinu o stanju u domu za starije u Vukovarsskoj ulici u Splitu.

"Nadležna ministarstva nam skrivaju inspekcijski izvještaj koji su napravili, a vjerujem i da će prvi na listi HDZ-a u 10. izbornoj jednici, gospodin Beroš, učiniti sve da građani koje želi zastupati u Saboru, čuju punu istinu o toj temi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo li u 10. izbornoj jednici gledati sraz Beroš-Bauk?

"Sučelit će se strane i stranačke liste. Čini mi se da se naša lista i lista HDZ-a ne obraćaju istim glasačima. Mi ćemo u našoj argumentaciji zašto smo bolji od njih kod neodlučnih glasača koristiti činjenicu da ne znamo punu istinu o domu u Splitu gdje je umrlo 18 štićenika, a da nitko nije podnio ni političku odgovornost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restart koalicija planira uvođenje pravednijeg poreznog sustava koji će, kako tvrde, odisati socijaldemokracijom.

"To znači solidarnost sa slabijima - oni koji imaju više moraju više doprinijeti. Činjenica je da će zbog koronakrize najveći izazov biti u dijelu gospodarstva. Mi smo predstavili gospodarski program. Vjerujem da ćemo voditi Hrvatsku bolje nego HDZ, a sasvim sigurno da naš nijedan ministar, a ne njih 11, neće morati otići zbog sumnje u korupciju", zaključio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo