ROKER I PREDSJEDNIK / Barack n'roll će zagrijati publiku u dvorani

Image

Popis pjesama koje je u četvrtak objavio odbor za kampanju aktualnog američkog predsjednika, zamišljen da'"zagrije' dvorane prije dolaska Obame, sadrži popularnu glazbu poput one Brucea Springsteena, grupe U2 i Arethe Franklin.

10.2.2012.
9:46
VOYO logo

Optimizam nakon gospodarskih problema čini se jednom od poruka koju ekipa zadužena za kampanju za reizbor Baracka Obame želi prenijeti Amerikancima, ako je suditi prema popisu pjesama koje će se izvoditi na predsjednikovim skupovima prema eventualnom drugom mandatu u studenome i na kojoj će ponovno dominirati rock.

Popis pjesama koje je u četvrtak objavio odbor za kampanju aktualnog američkog predsjednika, zamišljen da "zagrije" dvorane prije dolaska Obame, sadrži popularnu glazbu poput one Brucea Springsteena, grupe U2 i Arethe Franklin.

Izbor pjesama ukazuje na ton kampanje, u trenutku kad se SAD još nije oporavio od posljedica recesije iz razdoblja 2007.-2009., poput "Mr. Blue Sky" britanskih rockera Electric Light Orchestra koja počinje stihovima "Nema više oblaka, kiša je prestala... novi je dan".

Godine 2008. Obama je koristio pjesmu U2 "City of Blinding Lights", a ovoga se puta ekipa demokratskog predsjednika odlučila za hit s početka devedesetih "Even Better Than The Real Thing", što je moguća referenca na drugi mandat koji će biti "još bolji" od prvog.

Hit "Let's stay together" Ala Greena također će se izvoditi tijekom kampanje, a na popisu su još, među ostalima, i Wilco, No Doubt, Arcade Fire, ali bit će tu i countryja, popa, rhythm and bluesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo