Predsjednik protiv ministra /

Banožić o vili na Hvaru: 'Zbog predsjednika i njegove zviždaljke ja ispadam loš u javnosti'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Govori i kako demantij Državnih nekretnina kaže da nije tražio uređenje, a tvrdi i kako ga se konstantno proziva za nešto pa se često pred novinarima 'pere'

10.2.2022.
15:21
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem pa naveo kako je predsjednik njega optužio da je dobio stan koji mu ne pripada pa mu ovim putem uzvraća istom mjerom. 

"Zbog predsjednika i njegove zviždaljke Maje Đerek ja ispadam loš u javnosti. I mene je predsjednik optužio da sam maznuo stan koji nisam. Nisam pogriješio niti najmanje. Čisti smo i predsjednik i ja jer se preuređenjem nekretnina bavi tvrtka Državne nekretnine", dodao je potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori i kako demantij Državnih nekretnina kaže da nije tražio uređenje te kako se obratio i Đerek jer je ona očito imala priliku promatrati ulaganja u stanove. "A nije to primijetila u segmentu rezidencijalnog objekta. Prezentira se da je nešto loše kad je riječ o vladinom dužnosniku. Ovo je primjer, morao sam pokazati da se radi o omalovažavanju. Predsjednik me optužio u javnosti da sam maznuo stan, a nisam", tvrdi dalje.

Image

Državne nekretnine objavile na što je sve potrošen novac u vili na Hvaru oko koje su 'zaratili' Banožić i Milanović

Image

Državne nekretnine objavile na što je sve potrošen novac u vili na Hvaru oko koje su 'zaratili' Banožić i Milanović

"Kad se zna da će ići službeni stan prema dužnosniku, tada se stan dovodi u funkcionalno stanje i ne ide se s luksuzima niti se ikad išlo", pojasnio je pa rekao kako su mu tenzije nametnute od rujna i kako su najveće bile kad su se potpisivali ugovori za avione, "dakle kad nešto dobro radimo", kaže ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta strategija dolazi s Pantovčaka. Svakodnevno razgovaram s Glavnim stožerom i zapovjednicima, u njegovom valu nasilja koje radi nad Hrvatskom vojskom, mi moramo funkcionirati u nemogućim uvjetima. No, ovaj resor ne smije biti dnevnopolitička tema, ali Milanović to još nije shvatio", tvrdi.

Navodi i kako se kod predsjednika ranije vidio selektivni pristup čitanju dokumenata, a onda ga prozvao da i sam skine oznaku tajnosti sa svojih helikopterskih letova.

Upitan o tome može li ministarstvo od vojske tražiti zadatke osvrće se na potez predsjednika koji je u Našicama vojskom zabranio pristup novinarima i za to im naplatio dnevnicu. Banožić kaže da kod njega to ne bi prošlo da je došlo do njegova stola, a dodaje kako nikad ne koristi vojsku u privatne svrhe. 

"Zadnja tri mjeseca mi se događa da netko nešto kaže, a onda se ja perem", ističe pa zaključuje kako svi žele završiti projekte, a predsjednik stvara težinu zbog koje nikom nije ugodno. "Tu sam svaki dan, razgovaram s njima, a svaki put ću dobiti medijski napad za koji ću se morati pravdati. Kad vas netko nazove dilerom nekretnina, onda morate odgovoriti", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto je problem poslati pismo iz Ureda predsjednika u Ministarstvo?", pita se potom i dodaje: "Zašto je poslana vojna policija u Našice u vojarnu? Zar nisu stražari bili? Vojna policija je poslana da makne stražare i ne dozvoli novinarima ulazak", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo