BANDIĆEVA STRANKA PROTIVI SE POVRATKU UČENIKA U ŠKOLE: / Podržali su sindikate: 'U ovome trenutku ozbiljno se ugrožava zdravlje i sigurnost'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bandićeva stranka podržala je sindikate školstva koji se protive povratku učenika u škole 11. svibnja

8.5.2020.
14:30
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Stranka rada i solidarnosti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića podržala je danas sindikate školstva, koji traže povlačenje odluke o ponovnom pokretanju nastave 11. svibnja, i predložila da se nastava na daljinu provodi dok se ne steknu uvjeti za povratak učenika u škole.

"Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti podupire Peticiju Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod te se zalaže za povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave i nastavak provođenja nastave na daljinu do daljnjega, dok se ne steknu uvjeti za sigurnu uspostavu redovite nastave ili do završetka nastavne godine", stoji u priopćenju stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema odluci Vlade, 11. svibnja će se omogućiti rad predškolskih ustanova i škola za učenike razredne nastave, a osim Preporoda odgodu nastave traži i Sindikat hrvatskih učitelja.

Image
ZAŠTO DRŽAVA NE PLATI JEDNOM RODITELJU DA OSTANE DOMA S DJETETOM? /

Divjak odgovorila na pitanje koje zanima brojne roditelje

Image
ZAŠTO DRŽAVA NE PLATI JEDNOM RODITELJU DA OSTANE DOMA S DJETETOM? /

Divjak odgovorila na pitanje koje zanima brojne roditelje

Kršenje Ustava

Iz Stranke rada i solidarnosti poručuju da bi uspostava nastave prema postojećim kriterijima HZJZ-a u trenutnim uvjetima ozbiljno ugrozila Ustavom zajamčeno pravo na jednako obrazovanje pod jednakim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da u školama nije moguće stvoriti uvjete za rad propisane u uputama i preporukama, a uspostavom redovitog odgojno-obrazovnog rada u ovome trenutku ozbiljno se ugrožava zdravlje i sigurnost djece i zaposlenika škola. Neprihvatljivim također smatramo činjenicu da se roditelje prisiljava da na sebe preuzmu procjenu rizika i punu odgovornost za sigurnost i zdravlje njihova djeteta", ističe se u priopćenju.

Koliko će učenika doći u školu?

Upozoravaju da se čak 95 posto roditelja zagrebačkih učenika izjasnilo da u postojećim uvjetima ne žele dovoditi djecu u škole, a peticiju Preporoda potpisalo je 2000 osoba u samo nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je na konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite da će samo pet posto učenika od prvog do četvrtog razeda doći u ponedjeljak u škole, a ostali će moći pratiti nastavu na daljinu. "To je negdje oko 1700 učenika od 32.500. Sve škole su spremne i imaju dovoljno zaštitnih sredstava", kazao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo