situacija se rasplamsala / Bandić uzrokovao sukob Povjerenstva za sukob interesa i Grada Zagreba: osim tužbi, spominje se i ovrha!

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - našlo se u sukobu sa zagrebačkim gradonačelnikom. Milana Bandića istražuju u dva postupka

11.6.2018.
19:19
VOYO logo

Grad Zagreb zbog Milana Bandića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uz tužbu prijeti i ovrhom.

Razlog je gotovo 400 tisuća kuna neplaćenih računa za zagrebački prostor u kojem boravi povjerenstvo. Grad, za razliku od njih -  tvrdi da ga bespravno koriste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je u sukobu interesa i tko je kome dužan? Za šeficu povjerenstva dileme nema. Prostor u centru grada dobili su na besplatno korištenje od države prije šest godina. No grad Zagreb tvrdi da su oni ovlašteni upravljati ovom nekretninom. Zato povjerenstvu prijete ovrhom teškom 386 tisuća kuna zbog tri godine neplaćenih računa.

"Zapravo je ovaj spor predmet između grada Zagreba i RH dakle nikakvog mi odnosa s gradom osim tih računa koje uredno vraćamo i obavještavamo ministarstvo nemamo. 2016. smo odjednom dobili 37 računa od grada i nakon toga dobivamo svaki mjesec račun i mi smo tome obavijstili ministarstvo financija i ministartvo za upravljanje državnom imovinom", kaže Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Zagreb objašnjava da je za sve prostore u istoj zgradi u tijeku postupak utvrđivanja vlasništva po zakonu o naknadi za imovini oduzetu u vrijeme Jugoslavije. Tvrde: dok se utvrdi stvarni vlasnik isključivo su oni ovlašteni upravljati prostorom.

"Razgovarate s gradonečalnikom grada Zagreba koji nije referent službe za imovinsko pravne poslove i to ćete pitanje uputiti njima alio milsim da ste dobili odgovor od njih...", mudro je odgovorio gradonačelnik kad smo ga upitali za pojašnjenje situacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se spor ne riješi povjerenstvo od kojeg strahuju mnogi političari će za rad u ovim uredima uredno dobivati račune od 7200 mjesečno.

Zbog ogromnog interesa javnosti u bitnim slučajevima u dvorani za sastanke Povjerenstva je jako puno novinara i ta mala prostorija je totalno neprimjerena jer je u njoj skoro nemoguće pratiti sjednice povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da država ima dovoljno praznih prostora koji su primjereniji za donošenje važnih odluka o javnim dužnosnicima to je sigurno. 

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo