iznervirala ga pitanja novinara / Bandić o snimkama na kojima urla na suradnike: 'Nije mi neugodno. Ponosan sam, to je moj stil!'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Na snimci se čuje kako se Bandić dere na bivšeg pročelnika stručne službe Vidoja Buluma

17.4.2019.
11:38
Dalibor Urukalović/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je tajne snimke puštane na suđenju na kojima se čuje kako viče na svoje suradnike te dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika.

"Ja nisam izmišljao radna mjesta, gradonačelnik bira svoje suradnike, nije mi neugodno, ja sam ponosan na to“, rekao je Milan Bandić na konferenciji za novinare Akti gradonačelnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodim se poštivanjem procedure i sposobnosti"

Podsjećamo, na snimci se čuje kako se Bandić dere na bivšeg pročelnika stručne službe Vidoja Buluma te kao ga pita "osjeća li Hrvatsku" i govori o djevojci koja je "iz njegove familije".

Bandića su danas iznevrirala pitanja novinara o toj temi, a kazao je i kako dotična djevojka nije iz njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To možete provjeriti. Mogu i ja nešto krivo reći. Za razliku od drugih u Hrvatskoj, ja ono što mislim to i govorim. Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne. Nijedna od osoba nije član moje obitelji niti moje bivše i sadašnje stranke. Vodim se poštivanjem procedure i sposobnosti. Ne smijem komentirati postupke koje se vode. O akterima, vremenu i okruženju prije četiri godine se nadam da ću uskoro nešto moći reći. Pravda je spora ali dostižna, stojim kod svake riječi koju sam izrekao, jedino isprika za sočniji jezik. To je moj stil, zato imam šest mandata. Poštujući zakon mogu unaprijediti nekoga tko je to zaslužio, po principu sposobnosti, a ne podobnosti", rekao je Bandić.

Nije mu se svidjelo ni pitanje koliko je gradskih ureda izmišljeno da bi se zapošljavali ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedan ured nije izmišljen, uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ja nisam ništa izmišljao, nisam iluzionist i nisam ništa izmislio. Vaša sugestivna pitanja me neće fascinirati. Pozivam vas da pustite sve što sam govorio. Uzmite iz USKOK-a sve pa se zabavite s tim. Uskoro ću nešto moći reći... To što mislite da bi gradonačelnik Zagreba trebao biti žmigavac, to je vaš problem. Ja nisam ničiji žmigavac", kaže Bandić.

Ponovio je i da stoji kod svake riječi na snimkama, da nije radio ništa nezakonito te da je jedino pogriješio rekavši da je djevojka njegov rod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi neugodno, to je moj stil"

Bandić je istaknuo kako mu nije neugodno zbog snimki.

"Nije mi neugodno, to je moj stil, nisam savršen ko vi. Zašto bi meni bilo neugodno, to je moj stil, da moji suradnici budu ažurniji. To je pitanje stila", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno, opet se obrušio na novinare.

"Znate koliko bi vi radili kod mene? Dva sata, vjerojatno, ako vam se taj stil ne bi sviđao, ali pitanje je sadržaja. Ja biram suradnike. Ja sam na to ponosan, ne da mi je neugodno. Moj stil je neponovljiv, nitko za milijun godina neće dobiti 6 mandata za redom", derao se Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Operativnu politiku mogu predavati na Oxfordu, Cambridgeu, Yaleu..."

Komentirao je i namjeru Muzičke akademije da mu se dodjeli doktorat:

"Ne treba Bandiću doktorat, doktorat treba Bandića. Operativnu politiku mogu predavati na Oxfordu, Cambridgeu, Yaleu...", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citirao je Bandić i pjesmu Bijelog dugmeta "Što bi dao da si na mom mjestu" jer se, kaže, pronašao u njoj.

"Da te mrze, a da ti se dive, umjesto svog da tvoj život žive... rijetki su oni koji mogu pjevati tu pjesmu, ja je mogu pjevati stalno", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo