izdvojili smo najnovije bisere / Bandić niže gaf za gafom: PITAMO VAS, hoće li krize zbog potresa i korone donijeti njegov politički pad?

Osim lošeg odgovora na kriznu situaciju od strane gradskih službi, tu su i gradonačelnikove blago rečeno čudne izjave

14.4.2020.
16:30
VOYO logo

Prvo koronavirus, onda i razorni potres u glavnom gradu, mogli bi ostaviti jako ozbiljne političke posljedice na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Osim lošeg odgovora na kriznu situaciju od strane gradskih službi, tu su i gradonačelnikove blago rečeno čudne izjave u trenucima dok se građani bore s dva ogromna problema.

A sve je krenulo s koronavirusom. Dok su u Vladi, a samim time i u ministarstvu zdravstva na vrijeme shvatili s čime imaju posla te da će trebati pošteno zasukati rukave i donositi više nego ozbiljne odluke radi očuvanja zdravlja građana, Bandić je izrekao prvi veliki "biser" koji je razljutio građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirus i prodaja lijekova

Početkom ožujka, kada koronavirus nije još ozbiljnije pokucao na naša vrata, iako je bilo potvrđeno već nekoliko slučajeva, ali je zato stvarao velike probleme u našem susjedstvu (Italija je već tada bila u izvanrednom stanju op.a.), Bandić je kao iz topa izjavio:

"Psihoza oko koronavirusa samo je priča da bi netko prodao lijekove", bubnuo je tada Bandić i ostao živ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pranje ruku lugom

Zagrebački gradonačelnik je na istom događaju, tijekom otvorenja nadograđene Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, komentirao informacije koje su bile poznate i do tada, a došle su pod svjetlo reflektora kada je u Hrvatskoj krenula zaraza koronavirusom, da u mnogim školama nema sapuna i tople vode. 

"Sapuna ima. Ne samo da ga ima, nego ga u Prelogu i proizvode", kazao je Bandić na pitanje ima li u zagrebačkim školama osnovnih potrepština. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje RTL-a je li Grad Zagreb odgovoran što u školama nema određenih potrepština, Bandić je savjetovao učenicima da peru ruke lugom, odnosno pepelom.  

"Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom", kazao je Bandić te optužio novinare da od ničega rade priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres i ulaganje u nekretnine

Istovremeno suočeni s koronavirusom, Zagrepčani su se našli oči u oči s još jednim velikim problemom. 22. ožujka građane metropole probudio je razoran potres, jačine 5,5 stupnjeva po Richteru koji je izazvao ogromnu štetu u centru grada, ali i u okolnim naseljima bližima epicentru u Markuševcu. I dok su se građani oporavljali od doživljenog stresa i straha, a oni koji su ostali bez domova krov nad glavom tražili negdje drugdje, zagrebački gradonačelnik je dao još jednu izjavu koja će dugo ostati u sjećanju građana grada kojim on upravlja.

Naime, Bandić je u raspravi oko štete na nekretninama u centru grada rekao da su građani koji nisu ulagali u imovinu sami krivi za ovo što im se dogodilo nakon potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije, u intervjuu za RTL, pokušao je objasniti ovu svoju izjavu:

Image

'Odstupi, kriv si, dosta je': Zagrepčani loncima i zviždaljkama poslali jasnu poruku Bandiću

Image

'Odstupi, kriv si, dosta je': Zagrepčani loncima i zviždaljkama poslali jasnu poruku Bandiću

"Ispričavam se zbog medija koji su izrezali moju izjavu iz konteksta. Rekao sam da idemo s izmjenom zakona prema Vladi i da se nije dovoljno ulagalo od strane grada, države i građana. Znate li na koliko škola imamo crvene naljepnice? Dvije osnovne i srednje škole i dva vrtića. Imamo 90 posto uporabljivih ili neoštećenih zgrada, 8,6 posto privremeno neuporabljivih i manje od jedan posto neuporabljivih", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić o potresu

Inače, zagrebačkog gradonačelnika potres je dočekao u potpunosti nespremnog. Jer kako drugačije objasniti njegove konfuzne izjave na obraćanju građanima u društvu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića

"Potres se dogodio nedjeljom u 6.25 kad pola Zagrepčana ćori doma. To je sreća u nesreći”, rekao je tada Bandić koji tu nije stao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osamdeset posto Zagrepčana stanuje u objektima koji imaju armiranu betonsku konstrukciju i ja ih molim da se vrate u svoje domove. Morao bi se dogoditi dvostruko jači potres da se te zgrade poruše. To se u povijesti nikad nije dogodilo", izjavio je Bandić par minuta nakon što je sam premijer Plenković poslao baš suprotnu poruku, pozvavši građane da još ostanu vani i da, zbog opasnosti od koronavirusa, drže razmak.

“U ovoj situaciji panika nije dobar saveznik, a prognoza je da bi noćas u Zagrebu mogao pasti snijeg, pa ljudima nije lako biti vani”, dodao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić i skakanje 

A onda nakon svega, izgledalo je kao da se Bandić pribrao. Iako najkasnije od svih, zagrebački Stožer civilne zaštite počeo je redovito objavljivati informacije o stanju u borbi oko koronavirusa, ali i o potresu. Slavodobitno je izjavio da je on sam preuzeo upravljanje zagrebačkim Stožerom. Kao da je sve krenulo na bolje po gradonačelnika. Do danas.

Naime, u Zagrebu je jutros oko 10 sati poginuo radnik kad je pao s krova u četvrti Trnje. Ta informacija je objavljena na redovitoj konferenciji gore spomenutog Stožera. I dok je zamjenik ravnatelja PU zagrebačke Dubravko Teur izvijestio da je oko 10 sati poginuo radnik jednog poduzeća koji je radio na sanaciji krovišta u Trnju te je pozvao vlasnike poduzeća, odgovorne osobe i djelatnike da obavezno poduzmu mjere samozaštite, Bandić je izrekao još jedan biser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je visoko dva metra je opasno", rekao je Bandić i potom, kako prenosi Index, ispričao kako je on kao mladić skakao sa sedam - osam metara: "Za mene kad sam imao 19 godina nije bilo opasno skočiti ni sa sedam, osam metara. K'o mačak bih se dočekao. Sad da skočim s tri metra strgao bih obje noge. Sve u svoje vrijeme. Ne karikiram nego iluzorno opisujem situaciju"...

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo