na čekanju /

Bandić najavio da ćemo biti 'prvi u odvajanju otpada', ali vrećice do daljnjeg ostaju u skladištu

Image

Neće se u stanove distribuirati barem još nekoliko mjeseci unatoč tome što je natječaj za njihovu nabavku proveden još u svibnju

19.11.2018.
11:46
VOYO logo

Vrećica za odvojeno prikupljanje otpada, koje su, prema prvotnim najavama Grada, na adrese Zagrepčana u zgradama trebale stići ovog mjeseca, a onda i do "kraja godine", do daljnjeg ostaju na čekanju u skladištu. Kako doznaje Večernji, neće se u stanove distribuirati barem još nekoliko mjeseci unatoč tome što je natječaj za njihovu nabavku proveden još u svibnju.

"Nismo još potpisali nikakav ugovor s Gradom", kratko je rekao Boris Herceg iz Weltplasta za Večernji list, koji je u lipnju bio i na otvaranju pristiglih ponuda za vrećice. Odnosno, pristigle ponude jer vrećice za biootpad i plastiku ponudila je isporučiti samo jedna jedina firma, a što će s tom jedinom ponudom već pet mjeseci razmišljaju u Gradu iz kojeg kažu kako još nisu odlučili kome dati posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijela Fabijanec, pročelnica Gradskog ureda za javnu nabavu kazala je da je postupak pregleda i ocjene ponuda za vrećice za plastiku i biootpad u tijeku, a da se ponuda i donese, kažu u Holdingovoj podružnici Čistoća, ne bi vrijedilo ništa se vrećice, i da se napune, nemaju gdje prazniti.

"Zna se tko će isporučiti vrećice, kao što se i zna da će ih Hrvatska pošta distribuirati. Ono što se, međutim, ne zna jest u koje bi se kontejnere bacale i gdje bi se ti kontejneri praznili", govore neslužbeno u Čistoći u kojoj nemaju dovoljan broj spremnika za biootpad da bi ih mogli smjestiti pokraj zgrada za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će stići, ali postavit će se onda kao problem činjenica da je grad bez kompostane. Neki od spremnika podijeljeni su, ali mnogi još uvijek nisu pa ne vrijede ni propisane kazne za one koji otpad ne odvajaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo